DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Kereszténydemokrata Néppárt, a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a Magyar Demokrata Fórum a könyvvizsgálói kamaráról szóló törvény zárószavazásakor tartózkodott.
Tartózkodtunk azért, mert meglátásunk szerint a törvény a semminél jobb, azonban a vitában elhangzott és a nem csak az ellenzéki képviselők által felvetett problémákra nemcsak hogy nem talált megoldást, érdemben nem is foglalkozott velük.
Mind az általános, mind a részletes vitában három kérdéskört vetettünk fel. Nevezetesen: a kamara törvényességi felügyeletét javasoltuk az európai gyakorlatnak megfelelően megoldani, és érvekkel próbáltuk alátámasztani, hogy az Igazságügyi Minisztériumhoz kerüljön. Felszólaltunk annak érdekében, hogy a könyvvizsgálók függetlenségének meglegyenek a komoly intézményi és jogi tartópillérei - valamint a külföldi könyvvizsgálói társaságok státusáról is.
Ezeket a javaslatokat nemcsak hogy nem vették figyelembe, hanem érdemi vita sem folyt róluk. A miniszter, illetve a helyettes államtitkár úrnak a záróvitában elhangzott érvelése egy percet sem vett igénybe, egyetlen érvünkre nem válaszolt. Ezeket a felvetett kérdéseket válaszában még arra sem méltatta, hogy megindokolja, miért foglalkozik, vagy miért nem foglalkozik vele a kormány.
Úgy gondolom, az a helyzet, hogy egy törvényjavaslat záróvitájában egy perc alatt elintézi az államtitkár, méltatlan a magyar parlamenthez, és úgy gondolom, a magyar könyvvizsgálókhoz is méltatlan, ezért ezúton is rosszallásunkat fejezzük ki.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi