NAGYIVÁNYI ZOLTÁN

Full text search

NAGYIVÁNYI ZOLTÁN
NAGYIVÁNYI ZOLTÁN (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a megszólalás lehetőségét. Tisztelt Ház! Az ajánlás 8. pontjával kapcsolatban szeretném a véleményemet elmondani, amely gyakorlatilag a kamarai tagsági viszonnyal kapcsolatos.
A módosító indítványom azt szorgalmazza, hogy a d) pont, amely az előterjesztésben, illetve az ajánlásban szerepel, kerüljön elhagyásra. Ennek a gyakorlati jelentősége abban áll, hogy ennek elhagyása esetén lehetőség nyílik arra, hogy könyvvizsgálói tevékenységet ne csak főfoglalkozásban lehessen végezni.
Ismeretes azok számára, aki a szakmával foglalkozik, hogy a jövő év januárjától minden olyan vállalkozásnak, amely kettős könyvelésre hivatott, könyvvizsgálót szükséges alkalmaznia. Ez jelentősen megnöveli azoknak a vállalkozásoknak a számát, amelyek a könyvvizsgálói szolgáltatást kénytelenek igénybe venni. Mivel ezek jelentős számban kisebb vállalkozások is, amelyeknek a feladatát el lehet végezni mellékfoglalkozásban, nem tartom szükségesnek, hogy csak főfoglalkozású személyek végezhessék ezt a tevékenységet.
Ugyanakkor arra is fel szeretném hívni a figyelmet, hogy véleményem szerint a könyvvizsgálói szakma jelenlegi gyakorlatában a gazdasági értékéhez képest a díjazása jelentősen meghaladja a realitásokat. Úgy érzem, ennek a d) pontnak az elhagyása a vállalkozói díjak mérséklésére is kedvező hatással bír.
Köszönöm a figyelmüket.
(22.20)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi