ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat részletes vitájának folytatása. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Házszabály 59. § (2) bekezdése alapján a Fidesz képviselőcsoportjának 17 képviselője írásban javasolta a vita lezárását. A Házszabály szerint ennek feltétele, hogy a részletes vitában valamennyi képviselőcsoportnak lehetősége legyen álláspontjának kifejtésére.
Megállapítom, hogy tegnap 12 órától ma reggel 8 óra 35 percig tartó vita során ezt minden frakció kihasználhatta, így a vita lezárására irányuló indítványról történő határozathozatalnak (Zaj.) nincs akadálya.
A Házszabály rendelkezései szerint az Országgyűlés a javaslatról vita nélkül határoz. Arra figyelemmel, hogy a részletes vitában a módosító javaslatokat összevontan tárgyalta az Országgyűlés, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e a vita lezárására irányuló indítványt? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 59. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés a vitát lezárta, képviselőcsoportonként egy-egy képviselő, a független képviselő, valamint a kijelölt bizottság elnöke, illetve előadója legfeljebb öt percben felszólalhat.
Megkérdezem: kíván-e valaki ezzel a lehetőséggel élni? Nagy Sándor úr, az MSZP képviselője jelentkezett. Megadom a szót.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi