ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm valamennyi képviselőtársamat. Az 52. pontról határozunk. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 111 igen, 190 nem szavazat és 18 tartózkodás mellett nem fogadta el a javaslatot.
Tisztelt Képviselőtársaim! Most az 53. pontról dönt az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 104 igen, 194 nem és 19 tartózkodás mellett nem fogadta el a javaslatot.
Most azokról az indítványokról határozunk, amelyek csak az elnevezésre tesznek javaslatot. Először a 47. pontot teszem fel szavazásra. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen, 189 nem szavazat és 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 46. pontról döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 121 igen, 186 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el a javaslatot.
Most a testület tagjaira tett eltérő indítványokról határozunk, elsőként az ajánlás 48. pontja alapján. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 120 igen, 191 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el a javaslatot.
Most a 49. pontot teszem fel szavazásra. Kérem önöket, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 107 igen, 189 nem szavazat és 18 tartózkodás mellett nem fogadta el a javaslatot.
Most az 50. pontról dönt az Országgyűlés. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen, 189 nem szavazat és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az ajánlás 58., 59. és 60. pontjaiban Bakonyi Tibor, Érsek Zsolt, Páva Zoltán és Juhász Gábor a sporttörvény 29. § (3) bekezdésének kiegészítésére tesznek három, egymás mellett is elfogadható javaslatot.
Az 58. pont szerint a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány a sportolók eredményes felkészülését és az őket felkészítő szakemberek tevékenységét szolgáló sportösztöndíj-rendszert működtet. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen, 188 nem szavazat és 19 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 59. pontban azt javasolják, hogy a közalapítvány tevékenysége körébe tartozzon az olimpiai és paraolimpiai felkészülés és részvétel támogatása is. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés képviselőtársaim módosító indítványát 107 igen, 188 nem szavazat és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 60. pontban azt indítványozzák, hogy a közalapítvány foglalkozzon a diáksport támogatásával is. E javaslattal összefüggésben határozunk az ajánlás 67. és 71. pontjaiban szereplő indítványokról is. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen, 188 nem szavazat és 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A törvényjavaslat 69. § (1) bekezdése a sporttörvény 29. § (4) bekezdésének módosítására tesz javaslatot. E rendelkezés meghatározza a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány tagjainak létszámát és összetételét. Az ajánlás 61., 62., 63. és 64. pontjaiban Bakonyi Tibor, Érsek Zsolt, Páva Zoltán és Juhász Gábor e szabály módosítását, illetve alternatív tartalmú kiegészítését kezdeményezik.
A 63. pontban megnevezik azokat a szervezeteket, amelyek jelöltjei közül 11 személyt a miniszterelnök kér fel a tagsági és az elnöki posztra. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés módosító javaslatot 123 igen, 184 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 64. pontban 7 javaslatot tévő szervezetet neveznek meg, amely alapján a tagokat a miniszterelnök kéri fel. Az indítvány szerint az elnököt és az alelnököt a tagok választják meg. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen, 186 nem szavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 61. pontban szereplő javaslat szerint a közalapítvány kuratóriumának elnökét a miniszter, tagjait a sportszövetségek javaslata alapján a miniszterelnök kéri fel a tisztségek betöltésére. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen, 185 nem szavazat és 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 62. pontban az előterjesztők meghatározzák azokat a sportszövetségeket, amelyek jelöltjei közül a miniszter javaslata alapján a miniszterelnök felkéri a testület tagjait és elnökét. Most szavazzanak, képviselőtársaim! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen, 185 nem szavazat és 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 65. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a törvényjavaslat 71. §-ában a sporttörvény 33. § (2) bekezdése a) pontjának módosításával azt javasolják, hogy a bevételi forrásokat a látványsport támogatására ne lehessen felhasználni. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen, 193 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(19.10)
A 66. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a törvényjavaslat 71. §-ában a sporttörvény 33. § (2) bekezdése a) pontjának módosításával azt kezdeményezik, hogy a bevételi forrásokat csak az érintett országos sportszakmai szervezetek együttműködésével lehessen felhasználni. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen, 186 nem szavazattal és 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 68. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a törvényjavaslat 71. §-ában a sporttörvény 33. § (2) bekezdése g) pontjának kiegészítését kezdeményezik. Lényege, hogy a bevételi forrásokat csak a nyilvános pályázat útján történő sportvállalkozás-ösztönzési programok finanszírozására lehet felhasználni. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen szavazat, 186 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 75. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a törvényjavaslat 74. § (1) bekezdésében a sporttörvény 42. § (1) bekezdésének módosítását javasolják. Indítványuk szerint a kormánynak a Sport Közalapítvánnyal kapcsolatos összes feladatról gondoskodnia kell. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 igen, 189 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 76. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a törvényjavaslat 74. § (2) bekezdésének elhagyására tesznek javaslatot. Az alaprendelkezés szerint a kormány rendeletben állapítja meg a sportesemények rendezésével és a nézők biztonságával kapcsolatos szabályokat. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 116 igen, 184 nem szavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik. - Zaj.) Nincs. Kérem képviselőtársaim türelmét.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi