ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk. Felhívom figyelmüket, hogy ezek elfogadása kizárja az ajánlás 20., 57., 69., 70., 72., 73., 74., 77., 78., 79., 80., 81., 82., 83., 84. és 85. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály rendelkezése értelmében a támogatott módosító javaslatokról két részletben kell határoznunk. Az első részben a minősített többséget igénylő módosító javaslatot teszem fel szavazásra, majd a további támogatott indítványokról egy határozattal döntünk.
Az ajánlás 8. pontjában az emberi jogi bizottság a törvényjavaslat 52. § (1) bekezdésében javaslatot tesz a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény módosítására. A módosító javaslat elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a minősített többséget igénylő, támogatott módosító javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - Vidoven Árpád jelzi, hogy nem működik a gépe.)
Az Országgyűlés a minősített többségű döntést igénylő, támogatott módosító javaslatot 295 igen szavazat, 0 nem szavazat és 20 tartózkodás mellett elfogadta.
(18.40)
Most az előterjesztő által támogatott többi indítványt teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e ezeket. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a további támogatott módosító javaslatokat 202 igen, 111 nem, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. Mivel a most határozathozatalra kerülő módosító javaslatok nagy többsége nem kapott a bizottságokban támogatást, ezért az eljárás gyorsítása érdekében csak a támogató bizottsági állásfoglalásokat fogom ismertetni.
Az ajánlás 3. pontjában Béki Gabriella a törvényjavaslat 31. §-a (1) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy az Országos Fogyatékosügyi Tanácsnak ne legyen tagja a Szociális és Családügyi Minisztérium képviselője. A bizottságok támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen, 194 nem, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 6. pontjában Baja Ferenc és más képviselők a törvényjavaslat 39. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a vízgazdálkodásról szóló törvényben meghatározott feladatokat azok ellátói szerint csoportosítja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen, 202 nem, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 7. pontban Baja Ferenc és más képviselők a törvényjavaslat 44. §-ában a vízgazdálkodási törvény 1. melléklete 13. pontjában a mezőgazdasági célú vízgazdálkodás fogalmát kívánják kiegészíteni. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen, 192 nem, 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában és ezzel összefüggésben a 15., a 19. és a 21. pontokban Csizmár Gábor a Gyermek- és Ifjúsági Alapról szóló törvény módosításával javaslatot tesz a gyermek- és ifjúsági érdekegyeztető tanács felállítására és annak jogkörére. Az ajánlás 13. pontjában Wiener György és Csizmár Gábor a törvényjavaslat 60. §-ának módosításában hivatkoznak a felállítandó új tanácsra is, ezért e szavazás során erről is határoz az Országgyűlés. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 112 igen, 190 nem, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 10., 11. és 12. pontokban Csizmár Gábor a törvényjavaslat 59. §-ában a Gyermek- és Ifjúsági Alapról szóló törvény 4. §-a (1) bekezdésének módosítását és kiegészítését kezdeményezi. A rendelkezés meghatározza, hogy az alapprogram bevételi forrásaiból mely célokat lehet támogatni.
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 114 igen, 193 nem, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 14. és 17. pontokban Wiener György és Csizmár Gábor a törvényjavaslat 60. §-ának módosításával azt kezdeményezik, hogy a Gyermek- és Ifjúsági Alap kuratóriuma tagjai, valamint a felügyelőbizottság tagjai és elnöke miniszteri megbízás alapján töltsék be tisztségüket. A javaslatok elfogadása magában foglalja a 18. pontban szereplő indítványt. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 122 igen, 187 nem, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 18. pontban Csizmár Gábor a törvényjavaslat 60. §-ának módosításával azt javasolja, hogy a kormánynak ne kelljen gondoskodnia a kuratórium és a felügyelőbizottság jelöléséről.
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen, 194 nem, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 16. pontban Csizmár Gábor a törvényjavaslat 60. §-ának módosítását kezdeményezi azzal, hogy a közalapítvány köteles legyen évente közzétenni közhasznúsági jelentését is. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen, 193 nem, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 22. pontban Csizmár Gábor a törvényjavaslat 62. §-ának elhagyására tesz javaslatot. Az alaprendelkezés a Gyermek- és Ifjúsági Alapról szóló törvény 8. §-ának módosításával meghatározza, hogy mely korosztályokhoz tartozó személyek számítanak gyermekeknek, illetve fiataloknak. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen, 196 nem, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 23. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a sporttörvény 1. § (1) bekezdése 1. pontjában a sporttevékenység fogalmát módosítják. Az ifjúsági bizottság támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen, 193 nem, 7 tartózkodás nem fogadta el.
(18.50)
A 24. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a sporttörvény 1. §-a 5. pontjában a "szabadidős sportoló" fogalom megnevezésének kiegészítését javasolják. Az ifjúsági bizottság támogatja.
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen, 193 nem, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 25. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a sporttörvény 2. §-a c) pontjának módosításával azt kezdeményezik, hogy az állam a diáksportot és az utánpótlás-nevelést is támogassa. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen, 183 nem, 22 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 26. pontban újra Bakonyi Tibor és más képviselők a sporttörvény 2. §-a g) pontjának módosításával azt kezdeményezik, hogy az állam alakítsa ki a sport információs rendszerét. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 igen, 194 nem, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 27. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők azt indítványozzák, hogy az állam ne csak a központi sportlétesítmények működtetését támogassa. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen, 190 nem, 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 28. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a sporttörvény 3. §-a (2) bekezdése e) pontjának módosítását kezdeményezik. Lényege: a Fővárosi Önkormányzat a közgyűlés által meghatározott módon és mértékben támogatja az egyes sporttevékenységeket. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen, 203 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Vancsik Zoltán: Gyorsabban!)
A 29. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a sporttörvény 5. §-a a) és b) pontjainak felcserélését kezdeményezik. Ezek a minisztérium két feladatát határozzák meg. Az ifjúsági bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen, 192 nem, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Vancsik Zoltán: Ez az! Bravó! Gyorsított! Rendes gyerek! - Dr. Kávássy Sándor: Csak szólni kell!)
Az ajánlás 30., 31., 32. és 33 pontjaiban Bakonyi Tibor, Érsek Zsolt, Páva Zoltán és Juhász Gábor a sporttörvény 5. §-ában a minisztérium feladatkörét a következő négy új feladattal kívánják kiegészíteni: közreműködés a kutatómunka összehangolásában; gondoskodás a sportszakemberek képzéséről és továbbképzéséről; sportegészségügyi feladatok meghatározása, együttműködve az Egészségügyi Minisztériummal; iskolai testneveléssel és diáksporttal kapcsolatos feladatok meghatározása, együttműködve az Oktatási Minisztériummal.
A 34-39. pontokban szereplő módosító indítványokban a négy új feladatkört egymással különböző kombinációkban összepárosítva, a 40-43. pontokban hármasával felsorolva, a 44. pontban pedig összevontan terjesztik elő. Mindezekre figyelemmel a feladatköröket csak a 30-33. pontok alapján teszem fel szavazásra, hiszen így az elfogadott indítványok mindegyike szerepelni fog az egységes javaslatban.
Először tehát a 30. pontról határozunk. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen, 192 nem, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 31. pontot teszem fel szavazásra. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen, 193 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 32. pontról dönt az Országgyűlés. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen, 191 nem, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Végül a 33. pontról határozunk. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen, 181 nem, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 45. pontban Bakonyi Tibor és más képviselők a sporttörvény 6. §-ának kiegészítésével azt javasolják, hogy a miniszter munkáját segítő testület egyes tagjait a sport szakmai szervezetei delegálják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen, 193 nem, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Vancsik Zoltán: Minden harmadikat olvasd, Géza!)
A törvényjavaslat 67. §-ának (1) bekezdése alapján a módosuló sporttörvény 6. §-a szerint a miniszter munkáját tanácsadó testület segíti. A 46-56. pontokban Bakonyi Tibor, Érsek Zsolt, Páva Zoltán és Juhász Gábor e rendelkezés módosítását és kiegészítését javasolják.
Az ajánlás 54., 55. és 56. pontjaiban e testületet nemzeti sporttanácsnak nevezik el, és javaslatot tesznek a tagjaira is. Az 51., 52. és 53. pontokban a testület elnevezését sporttanácsra kívánják megváltoztatni, valamint összetételére is javaslatot tesznek. A 46. és 47. pontokban csak a testületet kívánják névvel ellátni, míg a 48., 49. és 50. pontokban a tagságára teszik meg alternatív tartalmú javaslataikat.
Először az 54. pontot teszem fel szavazásra. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen, 191 nem, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az 55. pontról határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen, 190 nem, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az 56. pontról dönt az Országgyűlés. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen, 188 nem, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(19.00)
Az 51. pontot teszem fel szavazásra. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen, 190 nem és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Megköszönöm együttműködésüket, és engedjék meg, hogy Szili Katalin alelnök asszonynak átadjam az elnöklést (Taps. - Derültség. - Közbekiáltások az MSZP soraiból: Vissza! Vissza!)
(Az elnöki széket
dr. Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi