ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Megkérdezem, hogy kíván-e még valaki szólni. (Nincs jelzés.) Nem jelentkezett más frakció.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom az Országgyűlés tagjainak figyelmét, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a Ház elnökének imént ismertetett javaslatának megfelelően eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 174 igen szavazattal, 107 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett a Házszabálytól való eltérést nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a kiadott napirendi ajánlásnak megfelelően a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX.30) országgyűlési határozat módosítását kezdeményező országgyűlési határozati javaslat határozathozatalára az előterjesztések közötti tartalmi összefüggésekre figyelemmel csak abban az esetben kerül ma sor, ha az Országgyűlés zárószavazást tart a képviselők jogállásáról szóló törvénymódosításról. Miután ez a feltétel az iménti szavazás következtében nem teljesült, ezért az Országgyűlés a határozati javaslatról 2001 februárjában határoz majd.
Tisztelt Országgyűlés! Ügyrendi kérdésben jelentkezett Dornbach Alajos, de ügyrendi kérdésben még nem áll módomban szót adni. (Dr. Dornbach Alajos: Ehhez a napirendi ponthoz...) Majd ha a napirendet elfogadtuk, képviselő úr, akkor kérem - ha még aktuális -, hogy jelentkezzen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi