DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT, az ügyrendi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja annak a házszabályi szabálynak az értelmezését kérte az ügyrendi bizottságtól, amely szó szerint úgy szól, olvasom: "A bizottságok véleményét a költségvetési bizottság foglalja össze és terjeszti az Országgyűlés elé." Ezt a házszabályi rendelkezést az ügyrendi bizottság értelmezte, és megállapította, hogy azt úgy kell érteni, ahogy az le van írva. (Derültség, szórványos taps a kormánypártok soraiban.)
Azt is kérdezte a Fidesz képviselőcsoportja, hogy milyen eljárási rendben kell összegyűjteni a véleményeket. Erről szól az állásfoglalásunk (2) bekezdése: abban az eljárási rendben kell összegyűjteni, hogy írásban be kell kérni a véleményeket, össze kell gyűjteni és a parlament előtt el kell mondani. (Szórványos derültség az MSZP soraiban.)
Az ezen túlmenő vitában és értelmezésben az ügyrendi bizottság nem látott alapot a túlterjeszkedésre, mert az, hogy a Házszabály rendelkezéseit a plenáris ülés mennyiben tartja be és mennyiben nem, az az ügyrendi bizottság kompetenciája; az ezen túlmenő kialakult vagy kialakulófélben lévő gyakorlat pedig nem tartozik az ügyrendi bizottság hatáskörébe.
Mindezek alapján azt kérem a tisztelt Háztól, hogy a Házszabály rendelkezéseinek megfelelő állásfoglalást hatályában tartsa fenn.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi