DR. MOLNÁR LAJOS

Full text search

DR. MOLNÁR LAJOS
DR. MOLNÁR LAJOS egészségügyi miniszter: Tisztelt Képviselőtársaim! Egyébként a cukorbetegek helyzetét megértve döntött úgy a kormány, hogy a törvény adta lehetőséggel élve a cukorbetegeket mentesíti a vizitdíj fizetése alól, ami jócskán kompenzálja egyébként ezt a 300 forintos gyógyszer-regisztrációs díjat.
De szeretném megismételni és visszautasítani az ön megfogalmazását, az OEP nem randalírozik a háziorvosoknál, hanem vigyáz, ellenőriz közös pénzünk felhasználására. Szeretném még egyszer elmondani, az ellenőrzés arra irányul, hogy a nemzetközi és a hazai korábbi gyakorlat szerint egy nagyon speciális inzulinfajta esetében, amelynek ára tízszerese az átlagosnak, amire általában a cukorbetegek, az inzulinosok 5-8 százalékának van szüksége, 40 százalékra ugrott fel az átállított betegek aránya, illetve az ezzel kapcsolatos kiadások. Ezeket ellenőrizték és állapították meg, hogy teljesen indokolatlanul átállították a betegeket, minden szakmai indok nélkül (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) egy sokkal drágább készítményre, ami nemcsak drágább, hanem az átállítás a betegeknek felesleges terhet, a közös pénzünknek pedig felesleges kiadásokat jelent.
Ezt a jövőben is ellenőrizni kell, és ha kell, akkor szakmai indokok alapján megakadályozni célunk a betegek érdekében. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Most rátérünk a kérdésekre.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi