DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Akkor, amikor az LMP az egész krízisnek a globális összefüggéseiről beszél, azt sem lehet megkerülni, hogy ma Magyarország a nemzetközi fejlesztési politikára az egynégyszázad részét fordítja annak, amit Csehország. Egynégyszázad részét fordítjuk arra, hogy egyébként hogyan lehetne segíteni azon, hogy azok az emberek, akik útra kelnek, mégis ott, a hazájukban emberhez méltó feltételek között éljenek. Tehát jól értsük: Csehország ugyanennek az összegnek a négyszázszorosát költi nemzetközi fejlesztési politikára.
Kettő: a határzár, illetve konkrétan a kerítés esetén azért azzal az apró jogi problémával talán érdemes lenne szembenézni, hogy miután a kerítés maga Magyarország területén fog állni ezek szerint, tehát aki megkísérli az átjutást, legalább részben fel tud mászni a kerítésre, az azonnal kérhet menedékjogot, amit a nemzetközi egyezmények értelmében érdemben meg kell vizsgálni. Tehát magyarul: jogi értelemben sem biztos, hogy megoldást jelent, túl az egyéb összefüggéseken, maga a határzár.
Szeretném még arra felhívni a figyelmet, hogy miközben azt mondjuk, hogy természetesen vannak olyan kezdeményezések a törvényjavaslatban, amelyek akár praktikusak is lehetnek, közben vannak egészen embertelen megoldási javaslatok, ilyen például a menedékkérők pénzének lefoglalása az ellátás fejében, bármiféle jogorvoslat nélkül. Nem lehet megtenni, és ez egyébként nemcsak Magyarországon belüli jog, hanem általános emberi jog, hogy a jogorvoslatot biztosítani kell mindenkinek a számára. Ráadásul akár egyedül menekülő gyerekektől is lefoglalhatják azt a pénzt, ami náluk van. Ez egészen botrányos, ráadásul elhanyagolható bevételt generál ahhoz képest, hogy egyébként milyen kapacitásfejlesztésekre lenne szükség Magyarországon. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi