Z. KÁRPÁT DÁNIEL,

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL,
Z. KÁRPÁT DÁNIEL, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor határzárról vagy a kerítésépítés tervéről beszélünk, nyilvánvaló módon a Jobbik támogató hangnemben szólal meg, már csak azért is, mert ennek az alapötlete tulajdonképpen Toroczkai László ásotthalmi polgármestertől származik, és már jóval több mint egy évvel ezelőtt felmerült annak szükségessége, hogy az áradat közepén - amit Toroczkai László akkor éppen háromfős mezőőrségével kellett hogy feltartóztasson Ásotthalom térségében - valamit tenni kellene.
Az is látható ugyanakkor, hogy maga a határzár önmagában, önálló határőrség és emberek nélkül csak korlátozottan képes a hatását kiváltani. Egyetlen példát hadd osszak meg a tisztelt Házzal és a tisztelt képviselőtársakkal. Amikor két héttel ezelőtt a Jobbik országos és helyi vezetőiből álló delegációja egy forgatócsoporttal bejárta Magyarkanizsát, Ásotthalom térségét és Szegedet, akkor pont Ásotthalom külterületén találkoztunk össze húsz kongói fiatalemberrel, illetve érkezővel, és bizony azt láttuk, hogy a környező tanyák lakosságát érintve, tőlük vizet kérve, tőlük fuvart követelve elég feszült helyzetek és konfliktusok alakulnak ki. Amikor Toroczkai László rendőri erősítést kért, pontosabban azt, hogy legalább egy rendőr szálljon ki a helyszínre, akkor elmondása szerint azt a választ kapta, hogy nincs szabadon mozgósítható állomány e probléma megoldására. Később kiderült, hogy vélhetően mi volt a kizáró ok. Az, hogy Ásotthalom külterületének másik szegletében éppen száz összeterelt migránst készültek a rendőri erők elszállítani. Tehát ott voltak a rendőri erők, csak a húszfős csoportra már a százfős miatt nem volt idő.
Ha a kerítés felépül, én nem hiszem, hogy azt három perc alatt egy akármilyen vágóeszközzel keresztül lehetne vágni, de abban biztos vagyok, hogy a bűnbandák, az embercsempészbandák rövid úton meg fogják találni az útját annak, hónapokon belül, hogy hogyan jussanak át ezen, hogyan kerüljék ki, milyen új eszközökkel hatoljanak át rajta. Tehát akkor van értelme ennek az egésznek, ha önálló határőrség működése mentén emberi erőforrás is a szükséges mértékben képes őrizni Magyarország déli végeit és egyáltalán a határait.
Azt is látnunk kell, hogy sajátságos helyzetben vagyunk akkor, amikor az MSZP képviselői arcpirító módon rasszizmusról, idegengyűlöletről kiabálnak egy olyan helyzetben, amikor időarányosan több migráns érkezik az országba, mint ahány magyar gyermek születik. Elképesztő, hogy egyes képviselők mennyire nem látják a probléma súlyát! Ha kitárnánk a kapukat, akkor bizony nemcsak a skandináv államokra jellemző tarthatatlan helyzetet tapasztalnánk meg, hanem azt is, hogy miközben a magyar közállapotok a kórházaktól kezdve a kivándorlási kényszerig olyanok, amilyenek, tulajdonképpen az MSZP egy szót nem szólt arról, hogy hol maximalizálná azokat a költségvetési forrásokat, amelyekből menekülteket, gazdasági bevándorlók tömegét tartaná, itt tartaná, adott esetben bizonyos zárványai vagy liberális társszervezetei szociális bérlakást biztosítanának ezeknek, letelepedési lehetőséget, nyilván ingyenes nyelvoktatást és integrációs programokat. Tehát egészen elképesztő hagymázas lázálmok látnak napvilágot, amelyek arról tanúskodnak, hogy balliberális oldalról a nemzet önvédelmének feltétlen reflexe egész egyszerűen eltűnt. Tökéletesen és teljes mértékben eltűnt.
Elmondhatjuk tehát, hogy a kerítésépítés terve mellett önálló határőrségre van szükség, mint említettük, a nyitott menekültszállók zárttá tételére, ezek lakott területen kívülre történő helyezésére, és tisztázni kell azt, hogy a visszatoloncolások tekintetében hajlandó-e Magyarország kormánya akár egyetlen menekültet is fogadni, állításunk szerint ugyanis egy is sok. Látható, hogy az önök tervei, indoklása szerint többször felmerült az, hogy tulajdonképpen ne csak a befogadóállomáson, hanem magánszálláson, közösségi szállón is lakhassanak migránsok. Nyilvánvalóan ezzel egy olyan veszélyes kapunyitásra kerülne sor, ami már nem állítaná meg az áradat szétszóródását.
A Jobbik szigorúan ragaszkodik ahhoz, hogy az itt lévők csak zárt befogadóállomáson tartózkodhassanak, a lehető legrövidebb ideig, hiszen látnunk kell, hogy miközben Orbán Viktor nagyon helyesen megígéri azt Debrecenben, hogy bezárja az ottani menekültszállót, vagy zárttá teszi - ez még nem került tisztázásra, de reméljük, hogy bezárja -, azzal párhuzamosan azt is látjuk, hogy egy több mint 100 milliós beruházással ugyanezt az intézményt éppen bővítik, tehát újabb apartmanokat raknak mellé. És azt láthattuk a tegnapi jobbikos demonstráción is, hogy zajlik az élet a szállón belül, és elmondható, hogy kapacitásához képest jóval plusz 100 százalék fölötti a túlterheltsége, és azt is látjuk, hogy ezek a bővítések azzal párhuzamosan zajlanak, hogy a kormányzat kommunikációjában szigorítás és szűkítés szerepel. Tehát nem ártana ezt tisztázni!
De az is látható, hogy az előttünk fekvő csomag értelmében azok a szigorítások, amelyekről beszélünk most éppen, a jövőre vonatkozóan, tehát a későbbiekben kérelmet benyújtókra vonatkoznának teljes körben. Hát, ha valahol lenne létjogosultsága és helye annak, hogy generálisan minden itt-tartózkodó migránsra vonatkozzon egy szigorúbb szabályozás, akkor ez a helyzet az! Ez a helyzet, amikor a debreceni szállóról több mint száz fő felfegyverkezve, hordában támadt magyar emberekre. Egyértelmű jelzéseket kapunk tehát azt illetően, hogy szigorítani kell, azonnal be kell avatkozni.
S hogy miért fontos ezt most megtenni? Azért, mert ha Magyarország nem képes a saját reprodukcióját biztosítani, mindemellett pedig olyan helyzetbe kerül, hogy úgynevezett menekültek áradata lepi el, akkor bizony pár évtizeddel később már arról kell beszélnünk majd, hogy hogyan tudjuk megőrizni azt az arculatot, ami Magyarországé volt. Nekünk egész egyszerűen most kell megakadályozni azt az elképesztő háborús helyzetet, amikor már a puszta „Magyarország a magyaroké” szlogen teljesüléséért kell küzdenünk.
A Jobbik egyértelmű elvárása az, hogy a magyar vidéket magyar emberek népesítsék be. Nincs szükségünk arra, hogy bárkit is integráljunk, letelepítsünk. S amellett, hogy a menedékkérőknek természetesen lehet ételt, italt és szállást nyújtani egy nagyon rövid időre, nagyon élesen el kell határolni azt, hogy ez a segítő kéz nem jelenthet integrációt, nem jelenthet letelepítést, és nem jelentheti azt, hogy feláldozzuk vagy akár csak kockáztassuk azt az arculatot, amitől Magyarország magyar jellegű maradhat, és a magyar emberek népesíthetik be azt, azok, akik generációkon át küzdöttek érte.
A Jobbik szerint tehát nincs szükség úgynevezett gazdasági bevándorlásra, nincs szükség arra sem, hogy akár egyetlen visszatoloncolt embert befogadjunk ide. Az ehhez szükséges tárgyalásokat a nemzetközi színtéren is le kell, le lehet folytatni. De a kerítés mellé önálló határőrséget kell felállítani, megfelelő képzéssel, megfelelő kiképzéssel és erőforrástömeggel, annak érdekében, hogy útját tudjuk állni az áradatnak. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi