GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagy tisztelettel köszönöm a megértését is és a türelmét.
A törvénytervezet kapcsán három gondolatot szeretnék most megfogalmazni. Az e-kártya tekintetében a bevezetés, előállítás kapcsán a különféle személyi adatok szükségessége, a lakcím, az arcképmás, az aláírás, ezek voltak az indulási pozícióban azok, amelyek nélkülözhetetlennek tűntek. A mostani ismeretek szerint az aláírás tekintetében változások következtek be.
Itt szeretném örömünket kifejezni a tekintetben, hogy megértette a kormány azt, hogy mondjuk, az aláírás vonatkozásában talán azok, akik bizonyos ellenőrzési jogosítványokkal bírnak menet közben, nem bírnak azokkal a sajátossági jegyekkel, nem grafológusok, hogy ezt ellenőrizni tudják, főleg egy fiatal korban lévő gyermek vagy ifjú esetén, amikor az aláírások rövid idő alatt is nagymértékű változásokat szenvednek el jó értelemben vetten. Tehát egy szó mint száz, van pozitív része is az elmúlt egy hét időszakának e tekintetben, hogy itt e vonatkozásban már változások következtek be.
De mindezek mellett úgy indult ez a történet, hogy fakultatív lesz az e-kártya használata, de hát kvázi, mondhatni gyakorlatilag ez a fakultativitás a kényszerbe zuhan át, hiszen a kedvezmények igénybevételének a lehetősége gyakorlatilag csak az e-kártya használatán keresztül történhet meg. Ilyen értelemben tehát az a fajta fakultativitás, amiről annak előtte, még a törvény beterjesztését megelőzően önök szóltak, gyakorlatilag dugába dőlt. Ilyen értelemben ma már erről beszélni nem lehet. Nincs fakultativitás, kényszer van az e-kártya bevezetésével és igénybevételével kapcsolatosan a kedvezmények igazolása érdekében, annak a kizárólagossága tekintetében.
A másik része a menetdíj támogatása vonatkozásában: itt főleg azokat a kiemelt turisztikai központokat érintették, amelyek kapcsán nem lesz párhuzamosság. A jogosultság igénybevétele tekintetében lesz, amikor egy ellátó kap majd jogosultságot, azzal, hogy a támogatottságot nem kapja, azt a fajta csereszabatosságot biztosítják a számára, hogy viszont vetélytársa, versenytársa nincs a piacon. Nem gondoljuk, nem hisszük, hogy ez így jó megoldás. De nemcsak a kiemelt turisztikai területeken, hanem más útvonalakon is gyakorlatilag érvényesülhet mindez.
Az összegző mondatom nem más, mint az: az utazási kedvezmények megszüntetésével szembesülnek gyakorlatilag az emberek, a lakosok, ez meg így összességében nem pozitív hír, és azt gondolom, nemcsak hírként, hanem tevékenységként sem tekinthető pozitívnak. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Elnök úr, köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi