HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az ősz folyamán a Balatont szerető emberek számára egy nagyon fontos előterjesztést hoztunk ide a Ház elé, amelynek a lényege az volt, hogy a Balaton-parti strandokat és kempingeket csak úgy lehessen fejleszteni, hogy azok az eredeti funkciójuknak megfelelő módon kerüljenek fejlesztésre, magyarul a strand strand maradjon, a kemping pedig kemping maradjon.
Tettük ezt azért, merthogy tavaly júliusban elfogadott a Ház egy törvénymódosítást, amelynek a lényege az volt, hogy kikerültek a Balaton-törvényből azok a biztosítékok, amelyek taxatíve felsorolták, hogy milyen korlátozásokat kell betartani annak érdekében, hogy a Balaton elsődleges funkciója, a rekreációs szolgáltatások, illetve a környezeti értékek megóvása fenntartható módon megmaradjanak. Ezek után rendkívül aggasztó folyamatok indultak el. Lehetett hallani róla, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolta a Balaton-parton lévő kempingek nagy részét üzemeltető céget, illetve megkezdődtek kempingbezárások is, és az utóbbi időben pedig, ami már ép ésszel alig felfogható dolog: Siófok szimbólumát, az aranyparti szabadstrandot akarja egy befektető tönkretenni azáltal, hogy az aranyparti szakasz elé egy hatalmas jachtkikötőt akar építeni. Hiszen egy parton felvásárolt területre szépen felhúzta a társasüdülőket, és a társasüdülőkhöz úgy árulta a lakásokat, hogy ő jachtkikötőt is fog hozzá építeni.
Tisztelt Miniszter Úr! Ugye nem lehet senkinek az a szándéka, hogy a Balaton-partot elvegyük a magyar emberektől? Ez az aranyparti kikötő az, ami 47 percre van Budapesttől is vonattal, ahová a turisták 70 százaléka megy, akik kevés pénzből szeretnének nyaralni.
(13.50)
Nem lehet, ugye, miniszter úr, az, hogy mindenféle befektetői szándékokat akarnak kiszolgálni, és engedélyezik azt, hogy ez a jachtkikötő megépüljön, és elveszik ezáltal ezt a területet a strandolni vágyóktól? Miniszter úr, ugye megakadályozzák azt is, hogy a kempingek helyén újabb társasüdülők épüljenek? Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi