Kereszténydemokrata Néppárt

Full text search

Kereszténydemokrata Néppárt
(a legkisebb koalíciós párt)
Öndefiníciója: A Kereszténydemokrata Néppárt gyökerei a kereszténység nagy gondolkodói és a pápák szociális tanításain kívül a 30-as évek újjáébredő francia katolicizmusának indításából táplálkoztak. A Kereszténydemokrata Néppárt világnézeti, de nem egyházi és nem felekezeti párt. Világnézete az egyetemes emberi értékek elismerésén és tiszteletén nyugszik, azok szolgálatára és megvalósítására törekszik. Értékrendje középpontjában a felebaráti szeretet és a szociális igazságosság parancsa áll. Az emberi személyiséget tekinti a legnagyobb értéknek, és politikája az ebből eredő erkölcsi törvényekre és a természetjogra támaszkodik.
A KDNP taglétszáma 10 510 fő, helyi szervezeteinek száma 475. A párt tagja lehet minden magyar állampolgár, aki a 18. életévét betöltötte, a párt alapszabályát és célkitűzéseit magáénak vallja, s azok megvalósításáért kész áldozatot is vállalni. Alapszervezetet legkevesebb 10 tag alakíthat. A párt legfelsőbb irányító és ellenőrző szerve az országos választmány. Az országos választmányba 1–1 tagot delegálhatnak a helyi pártszervezetekkel rendelkező országgyűlési választókerületek, 200 főt meghaladó tagság esetén 100 tagonként további 1 választmányi tag küldhető. A párt általános végrehajtó és operatív irányító szerve az intézőbizottság. A párt legfelsőbb végrehajtó szerve az elnökség.
Elnök: Surján László
Társelnökök: Birkás János, Lukács Tamás, Pálos Miklós, Varga László. Az intézőbizottság 27, a választmány jelenleg 117 főből áll.
A pártszékház címe: 1126 Bp., Nagy Jenő u. 5.
Választási eredmény: a KDNP 21 képviseleti mandátumából 3-at egyéni választókerületben, 8-at területi, 10-et országos listán szerzett meg.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi