Április 10. – Szerda

Full text search

Április 10. – Szerda
– A Miniszterelnöki Hivatal szerint a kormányfő megbízása alapján folytatják a gazdasági bűncselekmények felderítésével foglalkozó központi hivatal létrehozásának előkészítését. A szükséges jogszabályok tervezetét tárcaközi egyeztetésre bocsátották, és a kormány elé terjesztik a szervezet felépítésére vonatkozó javaslatot is. Az SZDSZ szerint azonban a meglévő eszközökkel kellene hatékonyabban fellépni a korrupció és a feketegazdaság ellen.
– Az idén az egyetemek, főiskolák nappali tagozatára 79 ezer fiatal adta be jelentkezési lapját. Ez mintegy 9 százalékkal kevesebb, mint tavaly.
– A Magyar Egyetemi és Főiskolai Hallgatók Országos Szövetsége a felsőoktatási törvénymódosítás tervezetéből töröltetni kívánja a tandíjfizetésre vonatkozó paragrafusokat, mert azok szerintük sértik az ENSZ gazdasági, szociális és kulturális jogok nemzetközi egyezség okmányát, amelyet 1976-ban hazánk is ratifikált – jelentette be Bercsényi László, a szervezet elnöke.
– Az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztályán gyanúsítottként kihallgatták Palotás Jánost. Az APEH – hírek szerint – 279 millió forint adóhiányt állapított meg Palotásnál.
– A restitúciós bizottság valamennyi tagjával találkozik Magyar Bálint művelődési és közoktatási miniszter. A bizottság feladata az, hogy az összeállított 60 ezer tételes lista alapján megpróbáljon a nyomára bukkanni a II. világháború során a Szovjetunióba hurcolt műkincseknek.
– A kultuszminiszter az újságíró-szövetségben tett látogatása során kijelentette: a tervek szerint 1998 elején kezdenék a Nemzeti Színház építését.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi