Február 1. – Csütörtök

Full text search

Február 1. – Csütörtök
– Április elsejétől átlagosan 35 százalékkal drágulnak a gyógyszerek, de az eddig térítésmentes készítményekért ezután sem kell majd fizetni. A fogászati ellátás részben újra ingyenes lesz, de csak annak, aki az évenkénti szűrővizsgálatokon részt vesz. Eltörölték a betegszállítás térítési díját is.
– A kormányülésen az egészségügy átalakításáról kezdett vita hevében ismét felajánlotta lemondását Bokros Lajos. A kabinet tanácskozása után a miniszterelnök külön megbeszélést folytatott a pénzügyminiszterrel és a népjóléti tárca vezetőjével. Az egyeztetés eredményeként Bokros Lajos továbbra is a helyén marad.
– A kormány az idén munkaszüneti nappá nyilvánította augusztus 19-ét is. A miniszterek a honfoglalás 1100. évfordulója alkalmából iktattak be még egy ünnepet a naptárba.
– A társadalombiztosítási önkormányzatok átütemezik a sportszervezetek mintegy 2 milliárd forintos járulék-tartozásait. Az adósságokat így három éven keresztül, bíróságtól és pótléktól mentesen, részletekben törleszthetik. A sportszervezetek adótartozásairól hozott kormányhatározat arról is rendelkezik, hogy a sportklubok 900 millió forintra rúgó személyi jövedelemadó tartozásait megelőlegezik a költségvetés tartalékalapjából, majd három éven át levonják a sportcélú támogatásokból.
– A magyar műszaki alakulat valamennyi tagja megérkezett horvátországi állomáshelyére Okucsaniba. A 416 katona szállásául szolgáló konténereket már felállították. A kontingenst február 3-án helyezik a délszláv térségben állomásozó NATO-haderő parancsnoksága, illetve védelme alá.
– A jelenlegieknek a duplájára szeretné emelni a gáz árát a MOL Részvénytársaság. Az elnök, Pál László azt mondta, hogy a márciusra bejelentett 25 százalékos áremelés még messze nem fedezi a cég veszteségeit.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi