Február 2. – Péntek

Full text search

Február 2. – Péntek
– Eddig 1 milliárd 200 millió forintba került a tb-kártyák kiosztása, illetve kicserélése, ám ez még korántsem a végső összeg. Az előzetes felmérések szerint ugyanis az év végére minden századik embernél hibás tb-okmány lesz, amelyet ki kell cserélni 1997. januárjáig pedig már teljesen új társadalombiztosítási igazolványt kellene adni minden magyar állampolgárnak. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékesei azonban nem csak a pénz miatt aggódnak. Kiss Lenke főosztályvezető elmondta, hogy az egészségbiztosító teljes informatikai nyilvántartási rendszerét át kellene alakítani és ezt semmiképpen nem fogják tudni megoldani az idén.
– A Magyarországon állomásozó amerikai csapatok áprilistól novemberig használni szeretnék a honvédség táborfalvai lőterét is. Edward Murdock ezredes, az amerikai egységek összekötőtisztje a Pest Megyei Önkormányzat elnökével tárgyalt erről a tervről.
– Kegyelmet kért az államfőtől az az anya, aki két és fél éve vízbe fojtotta gyógyíthatatlan beteg lányát. A nőt első fokon két év szabadságvesztésre ítélték, ám a végrehajtást három évre felfüggesztették. A Legfelsőbb Bíróság azonban másodfokon módosította az ítéletet és elrendelte a büntetés végrehajtását. Göncz Árpád várhatóan márciusban dönt az ügyben.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi