Február 19. – Hétfő

Full text search

Február 19. – Hétfő
– A távozó pénzügyminiszter, Bokros Lajos nem érzett elegendő bizalmat a munkája iránt, hiszen a legutóbbi kormányülésen nem hozták meg azokat a döntéseket, amelyek szükségesek a tásadalombiztosítás hiányának megszüntetéséhez.
– Az Alkotmánybíróság újraválasztott elnöke, Sólyom László és helyettese, Lábody Tamás a tisztújítás után kifejtette, hogy Magyarországon megvalósult a jogállam. Sólyom László és Lábody Tamás újabb három évig tölti be az elnöki és az elnökhelyettesi tisztséget.
– A népjóléti tárca tervei szerint tíz évig kétévente 1-1 évvel emelnék a nyugdíjkorhatárt, hogy 2000-re minden férfi, 2007-re pedig a nők is csak 62 éves korukban mehessenek nyugdíjba.
– A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma megdöbbenéssel fogadta, hogy a kormány az érdekképviseletek álláspontjának megismerése nélkül döntött a nyugdíjkorhatár felemeléséről.
– Budapesten a távhőszolgáltatásért a kormánydöntés ellenére nem 29, hanem csak 18 százalékkal kell majd többet fizetni március 1-je után – közölte Demszky Gábor. A főpolgármester elmondta: az önkormányzat nemcsak az áremelés 11 százalékát vállalja át, hanem létrehozott egy 700 milliós kompenzációs alapot is.
– A Magyar Demokrata Fórum a korábbi külgazdasági minisztert, Kádár Bélát jelölné a miniszterelnöki posztra, ha Lezsák Sándort választják meg a párt elnökévé a két hét múlva esedékes tisztújító országos gyűlésen.
– Az önkormányzati gázvezetékvagyon elvonása miatt az Alkotmánybírósághoz fordult 13 Győr környéki település. Az önkormányzatok azt a törvénymódosítást sérelmezik, miszerint a gázközművek állami tulajdoni részének mindössze 40 százaléka illeti meg a településeket részvény formájában, miközben a gázhálózatot az önkormányzatok és az ott élők pénzéből építették ki.
– Április elejét jelölte meg a magyarországi IFOR-erők lőgyakorlatának kezdeteként a Taszáron állomásozó egységek illetékese. Edward Murdock ezredes elmondta, hogy a Dabas határában tervezett gyakorlatok havonta három hetet, hetente pedig öt napot vesznek igénybe és éjszaka is tartanak majd. Emlékezetes, hogy a dabasiak a leghatározottabban tiltakoznak a táborfalvai lőgyakorlatok miatt, az IFOR-erők azonban bíznak a helyiek megértésében.
– Budapesten három férfit vett őrizetbe a rendőrség, mert igazoltatáskor az autójukban egy Scorpio típusú géppisztolyt találtak az ülés alá rejtve. A tetteseknél hamis pecsétnyomók, személyi igazolványok és jogosítványok is voltak.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi