Február 20. – Kedd

Full text search

Február 20. – Kedd
– A miniszterelnök a Nemzetközi Valutaalapnak és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek írott levelében megerősítette, hogy a kormány elkötelezett a reformok iránt. Horn Gyula üzenete szerint Bokros Lajos lemondása nem lesz hatással a stabilizációs politikára, s a kormány folytatja az államháztartási reformot is. A kormányfő ígéretet tett arra, hogy a társadalombiztosítási alapok hiánya nem haladja meg a 17 milliárd 800 millió forintot.
– A miniszterelnökségi államtitkár, Kiss Elemér közölte, hogy Bokros Lajos végkielégítése és a felmentés idejére járó munkabére együttesen valószínűleg 2 millió forint körül lesz.
– A Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat visszautasította a lemondott pénzügyminiszter állításait a felelőtlen gazdálkodásról. A testület egyúttal elnökének választotta Vágó Jánost, a legnagyobb szakszervezeti szövetség, az MSZOSZ alelnökét.
– Idén a költségvetésből mintegy két és fél milliárd forint jut az emelkedő víz- és csatornadíjak lakossági ellentételezésére, vagyis félmilliárddal több, mint tavaly. A víz- és csatornadíjak azonban még így is több mint 30 százalékkal drágulnak. A vízügyi minisztériumban elmondták azt is, hogy a tarifák jelenleg Magyarországon az átlagkereset 10 százalékát is elérik, Nyugat-Európában ugyanakkor ez csak 1 százalék.
– Hatvanban gyermekgyilkost fogtak. A hevesi városban a szülők hétfőn jelentették 12 éves kislányuk eltűnését. A rendőrök egy vízaknában találták meg a gyermek holttestét. Az ismerősök kikérdezése során terelődött a gyanú az áldozat bátyjának 19 éves barátjára, aki később bevallotta tettét.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi