Február 7. – Szerda

Full text search

Február 7. – Szerda
– A miniszterelnök bocsánatot kér azoktól, akiket hátrányosan érintett az adóelőleg-levonás, ha kiderülne, hogy az APEH vagy a kormányszervek követtek el hibát.
– Az APEH azt ígérte, hogy márciusban már nem éri a februárihoz hasonló meglepetés a munkavállalókat fizetésük kézhezvételekor. Bokor Pál elnökhelyettes azt mondta, hogy a munkáltatók az adóhivatal közleményeinek segítségével a jövő hónapban már tisztában lesznek az új adóelőleg-levonási szabályokkal, és nem egyöntetűen a legmagasabb előleget vonják le, hanem megközelítően reálisan számítják ki az összeget.
– Hazaküldtek két fegyelmezetlen magyar katonát Okucsaniból. Váradi Emil őrnagy, a Horvátországban állomásozó alakulat szóvivője közölte, hogy a tiszthelyettesek elhagyták őrhelyüket, és elmentek italozni.
– A kormány az év végéig pályázaton dönt arról, milyen vadászgépekkel korszerűsítsék a magyar légierőt. Ezt Horn Gyula erősítette meg stockholmi tárgyalásai után, hozzátéve, hogy a végső szót a parlamentnek kell kimondania, figyelembe véve az ország teherbíró képességét. A másfél milliárd dolláros üzlet elnyeréséért a svéd cég mellett franciák és amerikaiak is pályáznak.
– Az utóbbi hetekben 400 ezren betegedtek meg Magyarországon influenzában. A lakosság csaknem 4 százaléka kapta meg a fertőzést, a járványnak eddig 100 halálos áldozata van. Az Országos Közegészségügyi Intézet azt is bejelentette, hogy a betegek csaknem tíz százalékánál szövődmények kialakulását is megállapították.
– A heves megyei rendőr-főkapitányság vádemelést javasolt annak a kislánynak az apja ellen, akinek halála után kirobbant a hevesi ólombotrány. A vizsgálat kiderítette, hogy a hevesi Dankó-telep lakossága évek óta hulladék akkumulátorok feldolgozásával foglalkozott: a sav és a lúg eltávolítása után az akkumulátorólmot újraolvasztották és eladták. Az ólomgőz és -por belégzése miatt egy 15 hónapos kislány meghalt, többen megbetegedtek, és több tízmillió forintos környezeti kár keletkezett.
– Birkarablás volt a Hortobágyon. Álarcos fegyveresek 40 juhot vittek el az éj leple alatt egy istállóból a puszta közepéről. A rendőrök, akik szerint emberemlékezet óta nem fordult elő hasonló bűntény a Hortobágyon, arra gyanakszanak, hogy adósságbehajtás áll a háttérben.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi