Január 10. – Szerda

Full text search

Január 10. – Szerda
– Az elvárásoknak megfelelően halad a Horvátországba készülő magyar műszaki alakulat kiképzése. Az előőrs január 17-én kel útra.
– A honvédség parancsnokai közölték: hamarosan Boszniában folytatják a tárgyalásokat a helyi szerb hadvezetés tagjaival a magyar műszaki alakulat békemissziójáról.
– Január elején Barcs térségében elszabadult egy ágyúlövedék a taszári amerikai támaszpont tábori rendőrségének fedélzeti gépágyúval felszerelt járművéről. A lövedék szerencsére lakatlan területen robbant fel, károk sem keletkeztek.
– Tavaly nem nőtt hazánk nettó külföldi adósságállománya, a tartozás 16-17 milliárd dollárra tehető. Hárshegyi Frigyes, a Jegybank alelnöke elmodnta azt is, hogy hat év alatt 6 milliárd dollárral mérséklődtek az állam külföldi adósságai, amelyek jelenleg 11 milliárdra rúgnak. Ugyanebben az időszakban viszont a kereskedelmi bankok és a magánvállalkozások mind több külföldi kölcsönt vettek fel.
– A Fidesz–MPP azt javasolta a kormánynak, hogy a magyar–román megbékélési dokumentumot az RMDSZ egyetértésével írja alá.
– Alkotmánybírósághoz fordult a Munkáspárt, mert a törvényhozás nem írt ki népszavazást az ország NATO-tagságának kérdéséről. A törvényhozás azzal utasította vissza a kezdeményezést, hogy ha Brüsszel felkéri Budapestet a belépésre, kiírják a referendumot.
– A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 95 novemberéig csaknem 20 százalékkal nőtt az ország idegenforgalmi bevétele az előző év hasonló időszakához képest.
– Az erdészek azt tanácsolták a kirándulóknak, hogy egyelőre ne sétáljanak az erdőben, mert a fák bármikor kidőlhetnek a rájuk rakódott jég súlya alatt.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi