Január 11. – Csütörtök

Full text search

Január 11. – Csütörtök
– Kiss Elemér államtitkár elmondta: a kormány határozott a külföldiek ingatlanszerzéséről. A nem magyar állampolgárok termőföldet és természetvédelmi területet nem, de más ingatlant vásárolhatnak Magyarországon a közigazgatási hivatalok engedélyével.
– Februártól mégsem drágulnak a gyógyszerek. A kormány két héttel elhalasztotta döntését az új támogatási rendszer kialakításáról.
A kormány a költségvetés általános tartalékából eddig 310 millió forint felhasználását engedélyezte a Boszniába induló magyar műszaki alakulat felkészítésére és ellátására. Az összes költség várhatóan 2 milliárd forint lesz.
– A külügyi tárca megkapta a hivatalos értesítést arról, hogy szombaton Taszárra is ellátogat az amerikai elnök. Szentiványi Gábor elmondta: Clinton a támaszponton az amerikai katonákkal találkozik, majd rövid megbeszélést folytat Göncz Árpád államfővel és Horn Gyula kormányfővel.
– Suchman Tamás megerősítette korábbi álláspontját, hogy a privatizációs többletbevételeket nem csak az államadósság törlesztésére kellene fordítani, hanem egy részét célszerű lenne visszaforgatni a gazdaságba.
– Boross Péter bejelentette, hogy még novemberben lemondott az MDF alelnöki tisztségéről.
– A kisgazdapárt nem vesz részt az ellenzéki pártok egyeztető tanácskozásán.
– A kaposvári polgármester, Szita Károly szerint kétmillió dollárt költöttek eddig az amerikaiak a városban, miközben 700 embernek adtak munkát a kaposvári, illetve taszári bázisokon.
– Az M3-as autópálya környékén lévő települések polgármesterei erkölcstelennek minősítették, hogy díjat szedjenek az út használatáért, hiszen a benzinárba épített útalapon keresztül a lakosság már megfizette az építési költségeket. Szorgalmazták azt, hogy legalább a térségben lakók ne fizessenek autópályadíjat.
– A rendőrség elfogott egy férfit, aki 150 millió forint értékben zsákmányolt műkincseket egy budapesti lakostól. Az értéktárgyak hiánytalanul megkerültek.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi