Január 17. – Szerda

Full text search

Január 17. – Szerda
– Magyarországnak nemcsak érdeke, hanem erkölcsi kötelessége is, hogy részt vállaljon a délszláv béketeremtésben. Ezt Göncz Árpád, a magyar államfő hangsúlyozta, amikor látogatást tett a Horvátországba készülő magyar egység kiképzőbázisán. A műszakiak előőrsének második csoportja vonattal indult állomáshelyére, Okucsaniba.
– A Magyarországon állomásozó amerikai csapatok tárgyalásokat folytatnak a honvédelmi tárcával, hogy használhassák a Dombóvár környéki volt szovjet laktanyát. Az amerikai erők ugyanakkor lemondtak a sármelléki volt szovjet légibázis használatáról – mondta Tikos László, a tárca helyettes szóvivője.
– Kósáné dr. Kovács Magda, a szocialista párt országgyűlési képviselője sajtóértesülések szerint elvállalná a párt általános elnökhelyettesi funkcióját. A képviselőnő erről azt mondta, hogy jelenleg nincs ilyen poszt.
– Lemondott a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke, és kilép a Magyar Demokrata Fórumból. Ferencz Csaba az Antall-kormány idején a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója volt.
– A népjóléti miniszter saját javaslatát vonta viszsza a kormány legutóbbi ülésén a februárra tervezett gyógyszeráremelésről. Lapértesülés szerint Szabó György azért döntött így, mert meggyőződése, hogy a lakosság többsége már nem tudná megfizetni a több mint egyharmadával dráguló gyógyszereket.
– Magyarországon az önkormányzatok egyharmada hátrányos helyzetűnek számít, közülük félszáz már csődbe jutott. A pénzügyi tárca adatai szerint a fizetésképtelenség oka elsősorban az, hogy a helyhatóságok olyan nagyságrendű hiteleket vettek fel, amelyeket nem tudnak viszszafizetni, ráadásul eltúlzott mértékű beruházásokba fogtak, és túlságosan nagy apparátusokat foglalkoztatnak.
– A főváros tömegközlekedésének javításáért aláírásgyűjtésbe kezdett a Levegő Munkacsoport. A szervezet 150 ezer aláírással azt szeretné elérni, hogy a Fővárosi Közgyűlés a jövőben a civil szervezetek bevonásával döntsön a budapesti tömegközlekedés változtatásáról.
– Az utóbbi időben nem romlott Magyarországon a közbiztonság. Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány szerint ugyanakkor 3 ezer fővel kellene bővíteni az általa irányított testületet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi