Január 18. – Csütörtök

Full text search

Január 18. – Csütörtök
– A privatizációban keletkezett 240 milliárd forintos többletbevételből 92 milliárdot fordítanak az államadósság törlesztésére. Ezt a Pénzügyminisztérium és a Jegybank felügyeli – döntött így a kormány. A kabinet határozata értelmében 100 milliárd illeti a költségvetést, a fennmaradó részt a Vagyonkezelő Részvénytársaság kapja. A költségvetés az idén is számít százmilliárd forintra, ennek felhasználásáról a szaktárcák április 31-ig készítik el javaslataikat, amelyeket májusban tárgyal az Országgyűlés.
– Kilépett az MDF-ből Schamschula György országgyűlési képviselő, egykori miniszter. A Für Lajos pártelnökhöz eljuttatott levelében a politikus közölte, hogy következő választásig a Nemzeti Szövetség Magyarországért mozgalomban fog dolgozni, amelyet ugyancsak Torgyán nevéhez kötnek.
– Az MDF elnöke szerint nem kis helyi tanácskozásokon dől el, hogy ki lesz a jövőben az 585 tagszervezetet számláló ellenzéki párt elnöke. Für Lajos a detki és a gödöllői tanácskozásokra célzott.
– Megérkezett vasúton a horvátországi Okucsániba a magyar műszaki alakulat előkészítő csoportja. A hetven katona feladata lesz, hogy felépítse a tábort a 400 fős magyar egységnek. Húsz társuk már megkezdte a tábor kialakítását. ők teherautókkal érkeztek, és azokon szállították a sátrakat, illetve a konténereket.
– Göncz Árpád köztársasági elnök megnyitotta a honfoglalás 1100. évfordulójára emlékező ünnepségsorozatot.
– A fasizmus jelenlétének veszélyére figyelmeztetett a budapesti főrabbi, Frőhlich Róbert a budapesti gettó felszabadulásának 51. évfordulóján.
– A Független Kisgazdapárt Nahlik Gábort, a Magyar Televízió elnöki jogkörökkel felruházott egykori alelnökét jelöli az Országos Rádió és Televízió Testületbe. A kisgazdák az MTV kuratóriumába Kocsis L. Mihályt, az intézmény volt műsorigazgatóját, a Magyar Rádió kuratóriumába Lovas István újságírót, Csúcs László egykori rádiós alelnök tanácsadóját jelölik.
– Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság az év első felében 20 milliárd forintnyi részvénycsomagot ajánl fel a kárpótlási jeggyel rendelkezőknek.
– Beszakadt a Duna jege egy férfi alatt Ráckevénél. A szerencsétlenül járt ember csaknem 15 percig volt a jeges vízben, a parton tartózkodóknak a tűzoltók segítségével azután sikerült élve kimenteniük. Néhány nap alatt három hasonló baleset történt, két felnőtt és egy gyerek a vízbe veszett.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi