Január 20. – Szombat

Full text search

Január 20. – Szombat
– Gál Zoltán, a parlament elnöke elmondta, hogy elkészült az új alkotmánytervezet, de elfogadása valószínűleg 1997-re tolódik.
– Megszűnt a Pozsgay Imre nevével fémjelzett Nemzeti Demokrata Szövetség. A pártnak nem lesz jogutódja sem. Pozsgay Imre pártelnök bejelentette, hogy lemond a Magyar Egységért Mozgalomban betöltött ideiglenes elnöki megbízatásáról is.
– A kereszténydemokraták nem zárták ki, hogy a választások előtt mégis szövetségre lépnek valamely párttal, noha nemrég még elutasították a polgári szövetséget.
– Kisgazda választási győzelem esetén a földműveseknek kedvező hiteleket, az ország négyötödét alkotó vidékiek gazdasági fölemelését és országos kisgazda bolthálózatot ígért Torgyán József.
– Eltemették Grósz Károlyt. Az ország korábbi miniszterelnökét, az egykori MSZMP utolsó főtitkárát a Farkasréti temetőben több ezer ember kísérte utolsó útjára. A kormányt Vastagh Pál igazságügy-miniszter képviselte.
– A területfejlesztési törvény mielőbbi elfogadását sürgette a szakminiszter. Baja Ferenc rámutatott, hogy a törvénnyel először kaphat határozott jogszabályi keretet a valódi helyi területfejlesztési politika, hiszen nem a kormányzat jelöli ki a fejlesztési célokat, hanem az önkormányzatok és a helyi gazdasági szervezetek.
– Meghosszabították az állam és a MÁV szerződését. Az állam ebben az évben csaknem 29 milliárd forinttal támogatja a vasúti személyszállítást.
– A Fővárosi Földhivatal munkatársai azzal fenyegetőztek, hogy felfüggesztik a munkát, ha két napon belül nem kapják meg 13. havi fizetésüket.
– Egerben több mint 2 millió köbméter gázt loptak el ismeretlen tettesek. A Tigáz vizsgálata szerint nem lehet pusztán szivárgással magyarázni a hiányt.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi