Január 19. – Péntek

Full text search

Január 19. – Péntek
– Egy fővárosi lakossági fórumon Horn Gyula kormányfő bejelentette, hogy felülvizsgálják a fogászati ellátás ingyenességének megszüntetését. A kormányfő szerint feltétlenül szükség van Bokros Lajos szakértelmére és következetességére. Horn ezzel a szocialista párt baloldali tömörülésének Bokros Lajos távozását sürgető véleményére válaszolt.
– Göncz Árpád köztársasági elnök az Országházban rendezett ünnepségen íróknak, zenészeknek, művészeknek és a tudományos élet szereplőinek adott át kitüntetést. Többek között Antal Imre, Dés László, Jancsó Miklós, Konrád György, Makk Károly, Mészöly Miklós és Zenthe Ferenc vehette át a Magyar Köztársasági Érdemrend különböző fokozatait.
– Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége cáfolta azokat a magyar sajtóértesüléseket, amelyek azt sugallták, hogy Clinton elnök nem akart találkozni a magyar vezetőkkel Taszáron.
– Az Állami Számvevőszék ellenőrzi majd, hogy a kincstár tevékenysége mennyivel teszi olcsóbbá a költségvetési testületek gazdálkodását. Ezt azután közölték, hogy Bokros Lajos pénzügyminiszter és Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke látogatást tett a Számvevőszéknél.
– A népjóléti tárca azt javasolta a kormánynak, hogy csak áprilistól dráguljanak a gyógyszerek.
– Van esély arra, hogy még az idén megszületik az új alkotmány – közölte az igazságügyminiszter, Vastagh Pál.
– A Független Kisgazdapárt fővárosi frakciója szerint a városvezetés az idén is folytatni kívánja Budapest vagyonának kiárusítását. Rostás Ákos frakcióvezető–helyettes példaként a csatornázási művek és a vízművek tervezett privatizációját említette.
– A magyarországi közutak állapotának javítására legalább 40 milliárd forintra lenne szükség – közölte a közlekedési miniszter. Lotz Károly elmondta, hogy az Útalapban az idén 53 és fél milliárd forint áll rendelkezésre, ám ennek csak a felét költhetik az utak fejlesztésére, mert a többi pénzt már más célokra lekötötték.
– Újabb aknára bukkantak a magyar-horvát határ magyar oldalán. Ez már a negyedik robbanószerkezet, amely az elmúlt napokban került elő a Baranya megyei Kölked környékén.
– A rektori konferencia szerint nem kell elsietni az új érettségi rendszer bevezetését.
– Egy férfi fegyverrel kényszerítette az óbudai Gárdos Mariska utcai postahivatal dolgozóit a pénz átadására, majd elmenekült a helyszínről. Budapesten idén ez volt a harmadik postarablás, a zsákmány ezúttal 5-6 millió forint.
– Egy 14 éves fiú gyanúsítható azzal a kazalgyújtogatás-sorozattal, amelyet tavaly követtek el Öttevény térségében.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi