Január 30. – Kedd

Full text search

Január 30. – Kedd
– Ercsiből elindult a horvátországi Okucsaniba a magyar műszaki kontingens főerejét szállító első szerelvény. Budapesten eközben bejelentették, hogy Horn Gyula kormányfő szombaton felkeresi a magyar katonák bázisát.
– Kaposvárra látogat Kuncze Gábor. A belügyminiszter azt ígérte a Somogy megyeieknek, hogy igyekeznek gyorsan megtéríteni azokat a károkat, amelyeket az itt tartózkodó amerikai katonák okoznak. A tárcavezető ugyanakkor elismerte: a kormány nem számolt az idei költségvetésben azzal, hogy a nemzetközi egyezmény alapján a károk negyedét magyar állami pénzből kell fedezni.
– Márciustól 25 százalékkal emelkedik a gáz ára és ősztől hasonló mértékű drágulásra kell számítani.
– Miniszteri biztost neveztek ki az eladósodott Rock Színház élére, egyben felmentették az igazgatói teendők alól Várkonyi Mátyást, aki a művelődési minisztérium szerint nem tudott megfelelő válságmenedzselő programot kidolgozni. A Rock Színház adóssága több mint 100 millió forint.
– Február 5-én egy napra leáll a tömegközlekedés Miskolcon, mert sztrájkolnak a Városi Közlekedési Részvénytársaság dolgozói. Az érdekképviselet azért döntött a munkabeszüntetés mellett, mert a bértárgyalások kudarcba fulladtak.
– Budapesten 40 liter metanolt loptak egy angyalföldi üzemből. A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy senki ne igyon ismeretlen eredetű alkoholt, mert nem kizárt, hogy a színre és szagra az etilalkoholhoz hasonló metanolt is szeszhamisításra használják majd. A metanolból kis mennyiség is halálos.
– Terjed a pénzhamisítás Magyarországon. Tavaly 40 százalékkal több hamis bankjeggyel próbáltak meg fizetni a postán, mint az előző évben. Garamszegi Pál, a Magyar Posta főelőadója elmondta, hogy 95-ben 624 utánzatot fedeztek fel a befizetések során. A hamisítók az ezer forintost részesítik előnyben, a másolatoknak csak 13 százaléka volt ötezres.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi