Január 31. – Szerda

Full text search

Január 31. – Szerda
– A Fidesz–Magyar Polgári Párt a családi pótlék korábbi rendszerének visszaállítását kérte Horn Gyula kormányfőtől. Áder János ügyvezető alelnök hangsúlyozta: már szociológiai felmérések sorával lehet bizonyítani, hogy a családi pótlék megvonása elsősorban a kisgyermekes, fiatal családokat sújtja.
– Elkészült az új közalkalmazotti bértábla tervezete. A jelenlegi hét osztály helyett nyolc fizetési osztályba sorolnák a közalkalmazottakat. Az új, kiemelt kategória, a G a magasabb képesítés elismerésére adna lehetőséget. A szolgálati idő alapján 14 fokozatba sorolnák a közalkalmazottakat. A legalsó kategória bére megegyezne a minimálbérrel, azaz 14500 forint. A pótlékok legkisebb összege február 1-jétől 9350, szeptember 1-jétől pedig 9800 forint lenne. A 96-os, kétlépcsős fizetésemelést már az új bértáblának megfelelően hajtanák végre.
– A Művelődési és Közoktatási Minisztérium is amellett van, hogy az érettségin kötelező tantárgy legyen a történelem, az anyanyelv és az irodalom.
– A Paksi Atomerőmű műszaki színvonala, biztonsági mutatói kiválóak, a termelést nem kell gyakori leállás, javítás, vagy üzemzavar miatt leállítani. Egyebek között ezt hangsúlyozza az a paksi közlemény, amelyben a részvénytársaság a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezetnek az erőmű biztonságát kétségbevonó nyilatkozataira reagál. A cég emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi nukleáris szervezetek az utóbbi években nyolcszor ellenőrizték az erőművet.
– A kisebbségi jogok országgyűlési biztosa vizsgálatot indít az úgynevezett székesfehérvári gettóügyben. A Roma Polgárjogi Alapítvány kezdeményezte, hogy Kaltenbach Jenő vizsgálja meg: törvényes-e a fehérvári önkormányzatnak az a határozata, hogy a város határában építendő, komfort nélküli lakásokba cigány családokat telepítenek majd és így szabályos gettó alakul ki Székesfehérváron.
– A rendőrség reméli, hogy növekednek majd bevételei, ha egyes szolgáltatásait – igaz, nem önkéntes alapon – igénybe veszik az állampolgárok. Az ittas emberek például belenyúlhatnak a zsebükbe, ha rendőrautóval viszik őket a kijózanítóba.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi