Március 1. – Péntek

Full text search

Március 1. – Péntek
– A kormányfő közölte, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben a jövőben nem a pénzügyminiszter, hanem a mindenkori belügyminiszter helyettesíti majd. Horn Gyula ezt a Szabaddemokraták Szövetségének frakcióhétvégéjén jelentette be Dunavarsányban. A koalíció létrejötte óta most először vett részt a kormányfő az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportjának tanácskozásán.
– A szocialista párton belül már nincs napirenden a pártelnöki és a kormányfői pozíció szétválasztása – mondta Kósáné Kovács Magda képviselő Egerben, a párt helyi szervezetének vendégeként.
– A szocialista párt törvényben akarja megörökíteni Nagy Imre volt miniszterelnök emlékét, a politikus születésének 100. évfordulója alkalmából.
– Két szakaszban rendezik meg az MDF országos gyűlését, mert az előzetes tervekkel ellentétben feltehetően nem tudják megtárgyalni az alapszabály módosítását.
– A kisgazdapárt elnöke bejelentette, hogy pártja büntetőeljárást követel a Budapest Bank ellen. Torgyán József szerint nem elegendő, ha Horn Gyula kormányfő vizsgálatot kezdeményez a Budapest Bank ingatlaneladási ügyletében.
– A Semmelweis Orvostudományi Egyetem tanácsa a rektor felmentését javasolta a művelődési miniszternek. A testület indokai nem egészen világosak, a bizalmatlansági indítványt pedig az érintett, Rosivall László puccsnak minősítette.
– Újra meghiúsította az Antenna Hungária rendkívüli közgyűlésének megtartását a többségi tulajdonos Állami Privatizációs Rt. Egy héttel ezelőtt éppen a privatizációs szervezet kért halasztást, a mostani közgyűlésre pedig el sem küldte képviselőjét. A rendkívüli közgyűlésen személyi kérdésekről, a vállalat 4 százaléknyi saját részvényeinek értékesítéséről, valamint a több milliárdos alaptőke-emelésről kellett volna dönteni.
– Pert vesztett a Magyar Televízió Stefka Istvánnal szemben. A TV-Híradó egykori főszerkesztő-helyettesét 1994-ben betegszabadsága alatt mentették fel állásából azzal az indokkal, hogy nem végezte megfelelően munkáját. Első fokon a Fővárosi Munkaügyi Bíróság kötelezte a tévét, hogy Stefka Istvánt a szerződése alapján meghatározott munkakörben foglalkoztassa tovább, s ezt az ítéletet a Fővárosi Bíróság helyben hagyta.
– Munkaügyi pert vesztett a Duna Televízió is. Az ítélet szerint jogellenes volt a Duna-Híradó korábbi főszerkesztőjének, Horváth Péternek rendkívüli felmondással történt elbocsátása. A volt főszerkesztő korábbi munkaviszonya helyreállításáért indított pert, a Duna Tv főigazgatója, Sára Sándor azonban ettől elzárkózott. A másodfokú, jogerős munkaügyi bírósági döntés ezért háromszoros végkielégítés és az elmaradt munkabér megfizetésére kötelezte a Duna Tv-t.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi