Március 12. – Kedd

Full text search

Március 12. – Kedd
– A parlament a rasszizmus elleni szigorú fellépésre lehetőséget adó passzusokkal módosította a Büntető Törvénykönyvet. A nemzeti, népi, faji vagy vallási csoportok elleni erőszakkal szemben hatékonyabb törvényi fellépést Göncz Árpád államfő szorgalmazta. A Btk. 156. paragrafusa helyébe lépő rendelkezésekben felsorolt cselekmények szankcionálása két évtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés.
– Az MDF szétválását követő helyosztó megbeszélések után Raskó György, az MDNP elnökségi tagja bejelentette: a költségvetési bizottság élén továbbra is az MDF-es Kádár Béla marad, a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját néppárti politikus kapja. Az öt bizottsági alelnöki tisztségből három az MDF-et, kettő z MDNP-t illeti.
– Egy interpellációra adott miniszterelnöki választ követően Sepsey Tamás (MDF) képviselő tiltakozott amiatt, hogy korábban az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal éléről történt távozása után felvett, hárommilliós végkielégítését a nyilvánosság előtt összegszerűen is megnevezték.
– Kovács András, a tv-kuratórium elnöke a testület első sajtótájékoztatóján bejelentette: március 28-ig meghirdetik a pályázatot az MTV elnöki posztjára.
– A Magyar Honvédség humán főcsoportfőnöke, dr. Holló József vezérőrnagy elmondta: a haderő-átalakítás tavaly decemberi kezdetétől 1284 tiszt és 1056 tiszthelyettes vált meg a honvédségtől. A távozók harmincöt-negyvenöt év között, többdiplomás tisztek, vagy jó képesítésű tiszthelyettesek voltak.
– Mintegy nyolcszázmillió forint névértékű részvényhez jut a fővárosi önkormányzat azáltal, hogy másodfokon is pert nyert az ÁPV Rt.-vel szemben. A belterületi földek után járó tulajdonrész alapján a Pannónia Szálló ötszázmillió forint, az Egis részvényekből 260 millió jár az önkormányzatoknak.
– Hatósági becslések szerint hat-nyolcmilliárd forint adóbevétel-kiesést okoztak a költségvetésnek a kereskedők és a magánimportőrök a külföldön vásárolt személygépkocsikkal elkövetett visszaélések révén. Az elmúlt években legalább tízezer személyautót teherautóként helyeztek forgalomba, majd visszaigényelték az államtól a járművek árának egyötödét kitevő áfát.
– Eredménytelen volt a nagyrédei, Morvai Ferenc által alapított Megamorv Kft. még meglévő vagyontárgyainak nyilvános értékesítése. A Megamorv Kft.-nek közel félmilliárd forint a tartozása és 141 hitelező áll sorban, hogy részesüljön a dobra vert vagyontárgyak ellenértékéből.
– Befejeződött a vizsgálat a Nemzetbiztonsági Hivatalba történt behatolás ügyében. A titkosszolgálat Falk Miksa utcai központjába behatoló férfi megtámadta az őrt, aki riasztólövést adott le. Az ismeretlen támadó elmenekült. A vizsgálat szerint az ügyben az őrség is felelős, mert az őrnek semmilyen körülmények között sem lett volna szabad egyedül kilépnie a házból.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi