Március 6. – Szerda

Full text search

Március 6. – Szerda
– A feketegazdaságról rendezett parlamenti politikai vitanapon Horn Gyula miniszterelnök hatpontos kormányzati intézkedéscsomagot ismertetett, és a többi között bejelentette: még az év első felében létrehoznak egy országos hatáskörű nyomozó szervezetet a nagy gazdasági bűncselekmények felderítésére, és tervezik gazdasági bíróságok felállítását is.
– Megalakult az MDF-ből kivált politikusokat tömörítő új ellenzéki párt. A Magyar Demokrata Néppárt negyvenöt alapító tagja elfogadta a párt alapszabályát, és megválasztotta az elnökség hat tagját (a hetedik a frakció vezetője lesz).
– Az MDF országos elnöksége alakuló ülésén Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét választotta ügyvezető elnökké.
– Schamschula György a magyar belpolitikába való beavatkozással vádolta meg a német CDU-hoz kötődő Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviselőjét. Szerinte ugyanis ez a német alapítvány tartja fenn a Batthyány Lajos Alapítványt, amely az újonnan alakult MDNP működési feltételeit biztosítja. Így a kereszténydemokrata alapítvány Schamschula szerint jelenleg egy liberális párt megalakulásánál segédkezik.
– Belátható időn belül minden hazai autópálya-szakasz használatáért díjat kell fizetni – jelentette ki Lotz Károly közlekedési minsizter.
– Az egyházi felsőoktatás finanszírozásáról tanácskozott Magyar Bálint művelődési és közoktatási miniszter az egyházi egyetemek és főiskolák képviselőivel. Barátossy Jenő, a Károli Gáspár Református Egyetem főtitkára elmondta: az egyházi felsőoktatási intézmények vezetői igazságtalannak tartják a finanszírozás jelenlegi rendszerét, mert ebben a rendszerben az állami hallgatókra lényegesen több pénz jut.
– Aláírás-gyűjtési akciót kezdett a Földhivatali Dolgozók Országos Szakmai Tanácsa, mert elfogadhatatlannak tartja a területi közigazgatás átszervezését célzó kormányzati elképzelést.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi