Március 7. – Csütörtök

Full text search

Március 7. – Csütörtök
– Für Lajos átül a független képviselők csoportjába. Az MDF korábbi elnöke és alapító tagja azonban nem lép ki a pártból.
– A párt szétszakadásáért a Magyar Demokrata Fórum korábbi vezetését terheli a felelősség – jelentette ki Lezsák Sándor. Az MDF elnöke szerint az antalli örökség folytatását a párt alapszabálya és országos gyűléseinek nyilatkozatai garantálják.
– Az Állami Számvevőszék a pártok pénzügyi ellenőrzésének tavalyi tapasztalatai alapján szükségesnek tartja a párttörvény módosítását. Az ÁSZ öt párt gazdálkodásának törvényességét ellenőrizte, és mindegyiknél számos szakmai hibát talált.
– Szekeres Imre, a szocialisták frakcióvezetője egyeztető megbeszélést folytatott az SZDSZ, a KDNP és az MDNP egy-egy képviselőjével a Nagy Imre emlékét megörökítő szocialista törvényjavaslatról.
– A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülését követően Seregély István egri érsek, a konferencia elnöke bejelentette, hogy a testület jóváhagyta a Szent Jeromos Társaság által kiadásra kerülő új, magyar nyelvű Szentírás-fordítást.
– A médiatörvény a helyi rádiók több mint felét halálra ítélte – hangzott el a Helyi Rádiók Országos Egyesületének miskolci közgyűlésén.
– A kormány új pályázatot ír ki az Antenna Hungária Rt. privatizációjára – jelentette be Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Eszerint nemcsak szakmai, hanem pénzügyi befektetők jelentkezését is elfogadják.
– A Videoton Holding Rt. és a VT Lízing-Investment Kft. konzorciuma szerezte meg a jogot arra, hogy megvásárolja a Videoton részvényeinek eddig a Magyar Hitel Bank tulajdonában lévő 74 százalékát. A Videoton Holding a száz százalékig a saját tulajdonában lévő kft.-vel alakította meg a konzorciumot.
– Önként vonult be a kaposvári börtönbe, hogy letöltse hat év két hónapos büntetését a két évvel ezelőtti, taszári buszkatasztrófa okozója. Petró Csaba vezette azt a teherautót, amelynek elszabadult rakománya szinte kettészelt egy autóbuszt: a baleset következtében tizenketten vesztették életüket.
– Három embert mentett ki egy égő házból Kaposváron David M. Curry, a Magyarországon állomásozó amerikai légierő főhadnagya. Az életmentő amerikai akciója közben füstmérgezést szenvedett, a taszári tábori kórházba szállították.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi