Szeptember 10. – Kedd

Full text search

Szeptember 10. – Kedd
– A parlament őszi ülésszakának első napján a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényjavaslatot vitatták meg a képviselők.
– Egyebek mellett az M3-as autópálya építésének gyorsítására, valamint a magyar–szlovén vasútvonal építésére szeretné felhasználni a közlekedési tárca azt a 60 millió német márkás hitelcsomagot, amelynek folyósítását a frankfurti Szövetségi Újjáépítési Hitelintézet a múlt héten engedélyezte – közölte Lotz Károly közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter.
– Tetőzött az utóbbi napok heves esőzései miatt kialakult árhullám a Körösökön.
– Jövőre várhatóan 15-20 ezerrel több gyerek üdülhet kedvezményesen annak az együttműködési szerződésnek köszönheten, amelyet a Generáció Nemzeti Gyermek– és Ifjúsági Közalapítvány, illetve a Hunguest Nemzeti Üdültetési és Vagyonkezelő Rt. vezeti írtak alá.
– A Műcsarnokban megnyílt László Károly bázeli gyűjteményének ezerháromszáz darabból álló kiállítása. A tárlaton egyebek mellett Rippl-Rónai, Kassák és Salvador Dalí művei is láthatók.
– Telt ház előtt koncertezett a Népstadionban Michael Jackson.
– A berlini szakácsolimpián Kopcsik Lajos egri cukrász díszmunkáival újabb díjat nyert, ezzel a szakácsversenyek történetében először, egymaga tíz aranyéremmel büszkélkedhet. A magyar csapat összesítésben tizennégy arannyal végzett az élen a szakácsolimpián.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi