Szeptember 11. – Szerda

Full text search

Szeptember 11. – Szerda
– Századunk végén először kínálkozik alkalom arra, hogy demokratkus eszközökkel megteremtsük az egységes Európát. Ezt a lehetőséget nem szabad elszalasztani – mondta a magyar Országgyűlés előtt mondott beszédében I. János Károly spanyol király, aki most először szólalt fel egy közép-európai ország törvényhozásában.
– A Szocialista Internacionálé New York-i kongresszusa megfigyelőből teljes jogú taggá minősítette a Magyar Szocialista Pártot. Horn Gyula pártelnököt a Szocintern alelnökeinek egyikévé választották.
– Az Országgyűlés éles politikai vitát folytatott az 1947-es párizsi békeszerződés végrehajtásával kapcsolatban a magyar zsidóság kárpótlásáról.
– Öthetes szünet után ismét benépesülhetnek a lóversenypályák: a Nemzeti Lovar Egylet megegyezett a pályákat fenntartó Nemzeti Lóverseny Kft.-vel és a Fogadásszervező Kft.-vel.
– Hetvennégy éves korában váratlanul elhunyt Fehér Klára József Attila-díjas író, újságíró. A rendkívül népszerű alkotó a közgazdasági egyetemen tanult, majd a Szabad Nép, később a Magyar Nemzet újságírója volt.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi