Március 27.

Full text search

Március 27.
Próba a Haymarket Theatre-ban. Mit bírnak ezek az angol színészek összedolgozni! Délelőtt tíztől délután hatig s este nyolctól éjféli tizenkettőig próbálnak. Közben a színházat is átalakítják s újra festik, a falakhoz támasztott létrákon munkások járkálnak, kopácsolnak – s ez nem zavarja a próbáló színészeket, kötélből vannak az idegeik.
Irving úgy látszik, kitűnő színész – komoly, hideg ember. Harrison, a színház tulajdonosa csupa kedvesség. Ha Irvingnek mondok valamit, komolyan hallgatja, de csak addig ért németül, amíg egyezik a felfogásunk – amint más a véleménye, rögtön angolra fordítja a beszédet – megmagyarázza –, én persze nem értem, erre azt mondja, rendben van. Nehéz vele boldogulni.
Három japán színész is játszik – egy közülük Shekko –, nagyszerű. Hallatlanul intelligens, ügyes, ravasz, amit a többi európai színész verejtékezve és ismétlésekkel csinál, azt ő egyszerre, egy pillanat alatt, sokkal jobban tudja. Biztos, hogy odahaza óriási színésztehetségeik vannak – ezek a komédiára születtek.
A mai próba nagyon biztató.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit