KATONA BÉLA, DR. (MSZP)

Full text search

KATONA BÉLA, DR. (MSZP)
KATONA BÉLA, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ügyrendi kérdésben kérnék szót.
Kérem elnök urat, hogy ennek a bizottsági helynek a betöltéséről a szavazást vegye le a napirendről. Itt több gond is fölmerül. Egyrészt Faddi József a korábban meglévő 10 fős kisgazdacsoportnak a képviselőjeként volt a költségvetési bizottságban, s pillanatnyilag jogilag egyáltalán nem tisztázott, hogy a Kisgazdapárt 36-os frakciója küldhet-e a megüresedett tízek helyére új képviselőt. (Zaj.)
Másodszor: elnök úr tudja, a Házban ülők nagy része nem tudja, hogy hónapok óta folyik egy tárgyalás a pillanatnyilag meglévő parlamenti frakciók közötti arányoknak megfelelő bizottsági összetételek kialakításáról. Ennek a bizottságnak éppen ma délben volt a legutolsó tárgyalása.
Ennek a bizottságnak a javaslata alapján, amely ezen a héten a házbizottság elé fog kerülni, a költségvetési bizottságban a kisgazdafrakciónak két, azaz két helye lenne. Jelenleg két hely a kisgazdafrakció részéről ebben a bizottságban betöltetett. S ez a hely, amelyet most a Parlament elé terjesztettek, és ha nem szólnék, lehet, hogy szavazna ebben az ügyben a Parlament, egy olyan helyre vonatkozna, amely valószínűleg egy hét múlva már nem lesz meg a Kisgazdapárt semelyik frakciója számára sem.
Ezért tisztelettel kérem elnök urat, hogy ezt a szavazást most ne ejtsük meg, várjuk meg, amíg ebben az ügyben a Parlament dönt a különböző bizottságokban meglévő és egyes frakcióknak járó bizottsági helyek számáról, és annak tudatában hozzuk majd meg ebben a személyi ügyben is a döntésünket.
Határozathozatal ügyrendi kérdésben

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit