ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését. Határozathozatal következik. Most kérem képviselőtársaim szavazatát. (Szavazás.) Köszönöm. (A jelzőtáblán megjelenik 71 igen, 41 nem, 53 tartózkodó szavazat. A Ház nem határozatképes.) Kérem a kint tartózkodókat és a páholyokban tartózkodókat is, hogy szíveskedjenek befáradni, továbbá kérem, hogy a teremben lévők kivétel nélkül nyomják meg a gombot.
Most kérem tehát szavazatukat Tóth Sándor képviselőtársunk előterjesztése ügyében. (Szavazás. – A jelzőtáblán megjelenik 75 igen, 33 nem, 61 tartózkodó szavazat. A Ház nem határozatképes.)
Kérem, többen vagyunk a Parlamentben az ülésteremben. Kérem képviselőtársaimat, fáradjanak a helyükre, felszólításra ne menjenek ki, és kivétel nélkül szavazzanak.
Tehát Tóth Sándor képviselőtársunk a KDNP-ből nyújtott be önálló indítványt, megindokolta, a házbizottság napirendre tűzést javasolt. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 86 igen, 46 nem szavazatot adott, 77-en tartózkodtak. Az előterjesztés nem kapta meg a szükséges támogatást.
Most visszatérünk Szabó Lukács képviselőtársunk, Magyar Igazság és Élet Pártja, önálló indítványára. A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosítására irányul 15411-es számon. Az előterjesztést kézhez kapták képviselőtársaim, akiket ismételten felkérek, hogy szíveskedjenek a helyükön helyet foglalni. Ha képviselőtársaim az ajtóban csoportosulnak, nem fognak tudni szavazni. (Zaj, derültség.)
Megkérdezem az előterjesztőt: kíván-e szólni? Szabó Lukácsot illeti a szó.
Felszólaló: Szabó Lukács (MIÉP)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit