PETRENKÓ JÁNOS (független)

Full text search

PETRENKÓ JÁNOS (független)
PETRENKÓ JÁNOS (független) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a rendszerváltás rendkívül hátrányosan érintette: az egyébként is elmaradott infrastruktúrával rendelkező térség iparszerkezete gyakorlatilag összeomlott, mezőgazdasági adottsága annyira rossz, hogy a nullával egyenlő, a nagyüzemek megszűntek.
Az infrastruktúra elmaradottsága miatt ennek a térségnek a helyzete nem nagyon kedvező az új ipartelepítésekre, gyakorlatilag a magyar és a külföldi vállalkozásoknak. Mindamellett indokolt, hogy a területet hosszabb távon érvényesülő adómentességgel tegyük vonzóvá a tőke számára.
A költségvetést a törvényjavaslat elfogadása esetén nem éri számottevő hátrány. Ugyanis a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó adóbevétel 1989. és 1992. évek átlagában nem éri el az 1 milliárd 140 millió Ft-ot. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig az 1989. évi 6 milliárd 450 millió Ft helyett 1992-ben összesen 718 millió Ft-ra csökkent az évi adó. Tehát a javaslat elfogadása esetén a költségvetést egyáltalán nem érintené komoly megterhelés. Itt szeretném megemlíteni, hogy a Magyarországra bejövő külföldi vállalkozások, külföldi vállalatok kedvezményt kapnak. Például a Suzuki 10 éves adókedvezményben részesül úgy, hogy a Kormány jóvoltából teljes infrastruktúrát kapott. Azt hiszem, hogy a két megye nagy munkanélküliségi rátája és elmaradottsága egyértelműen indokolttá tenné ennek az adókedvezménynek a megadását. Kérem a Házat, hogy igen szavazattal szavazzák meg. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit