ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Az Országgyűlés tagjai kézhez kapták a T/4832/529. számú irományt, amely a korábbi évek gyakorlatának megfelelően segítséget nyújt a szavazási eljárás követéséhez, és szükségtelenné teszi a hosszú számsorok felolvasását.
Tájékoztatom önöket, hogy az ajánlás 417. és a hozzá kapcsolódó 423. pontjáról az Országgyűlés a kiadott tájékoztatóval ellentétben határozni fog.
Tisztelt Országgyűlés! Először az előterjesztő által támogatott, egyszerű többséget igénylő módosító javaslatokról történik szavazás. A javaslatsor nem tartalmazza azokat az indítványokat, amelyekről a frakciók külön szavazást kértek. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a kormány által támogatott, egyszerű többséget igénylő módosító javaslatokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 214 igen szavazattal, 64 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett a kormány által támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Most a minősített többséget igénylő és a kormány által támogatott módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a kormány által támogatott 163., 165., 166., 167., 169. és 241. sorszámú, minősített többséget igénylő módosító javaslatokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 225 igen szavazattal, 69 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a kormány által támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a frakciók által előterjesztett kérések figyelembevételével, az ajánlás sorrendjében határozunk a további módosító javaslatokról.
Az ajánlás 7. pontjáról az alkotmányügyi bizottság állásfoglalásával összhangban nem határoz az Országgyűlés, ugyanis azt az előterjesztő által támogatott módosító javaslat kizárja, és ennek külön szavazását frakció külön nem kérte.
Az ajánlás 17. pontját az előterjesztő támogatja. A módosító javaslat a törvényjavaslat szerinti normaszöveget tartalmazza változtatás nélkül, ezért erről a zárószavazás során lehet határozni.
A 16. pontban Csizmár Gábor és Juhász Gábor a 7. § (3) bekezdésének módosítását javasolják. A javaslat szerint a kormány eseti döntéseket hozzon minden térítésmentes tulajdonba adásról. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 22 igen szavazattal, 268 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(17.40)
A 20. pontban az önkormányzati bizottság a 8. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Ebben a rendelkezés hatályát a Honvédelmi Minisztérium mellett a rendőrségre is kiterjeszti. A költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 138 igen szavazattal, 158 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 29., 33., 34., 89., 400., 409., 415. és 636. pontokban Szentkuti Károly és képviselőtársai a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatásainak előirányzatát, a vis maior támogatás összegét kívánják megemelni, és ezt a normaszöveg különböző részein átvezetni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 214 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 30. pontban Kovács Tibor a 17. § (2) bekezdés b) pontjának módosításával az 1998-ban támogatható célok körét meghatározó rendelkezést kívánja módosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 201 nem ellenében, 36 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 36. és 37. pontokban Szász Domokos és képviselőtársai a törvényjavaslat 20. § (5) bekezdésének elhagyását és ezzel összefüggésben a (3) bekezdésben lévő hivatkozás pontosítását kezdeményezik. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 265 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 38. pontban Kovács Tibor a 23. § módosításával azt kezdeményezi, hogy a kiszabott környezetvédelmi bírság összegének 50 százaléka az önkormányzatokat illesse meg, ha azt több település között kell megosztani. Az önkormányzati bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja a javaslatot. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen szavazattal, 153 nem ellenében, 19 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 46. pontban a kulturális bizottság a 29. § (3) bekezdése módosításával a kincstári finanszírozás egyéb szabályait kívánja megváltoztatni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 216 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 49. pontban Orosz István és képviselőtársai a 30. § (5) bekezdése módosításával szövegpontosítást kezdeményeznek. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 110 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 50. pontban Orosz István és képviselőtársai a 30. § (7) bekezdése módosítását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények normatív állami hozzájárulásáról rendelkezik. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 163 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 59. pontban Schwarcz Tibor és Kertész István a törvényjavaslat 33. § kiegészítésével egy további kormányfelhatalmazásra tesznek javaslatot, amelyet a szociális bizottság támogat, a többi bizottság nem támogat. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 95 igen szavazattal, 180 nem ellenében, 32 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 78. és a 174. pontokban Bakonyi Tibor a 40. § (1) bekezdés r) pontjának módosítását indítványozza és a törvényjavaslat 73. §-át két új bekezdéssel egészíti ki. Ezekben az Országos Testnevelési és Sporthivatal bevételi forrásainak bővítésére terjeszt elő indítványt. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 195 nem ellenében, 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 93. pontban Sebők János a 44. § (14) bekezdésének módosításával a honvédelmi bizottság előzetes jóváhagyásához köti a fejezeten belüli egyes átcsoportosításokat. A honvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 99. pontban a költségvetési bizottság a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni, amely a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos, a Hágai Nemzetközi Bíróság ítéletének végrehajtásával szükségessé váló feladatok finanszírozási hátteréről rendelkezik. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 70 igen szavazattal, 221 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 103. és 104. pontjai azonos tartalmú módosítást tartalmaznak a törvényjavaslat új paragrafussal történő kiegészítésére.
A 104. ponthoz azonban kapcsolódik a 162. pont, amely az erdőtörvény kiegészítését indítványozza. Ez utóbbi elemet megismétli a 161. pont, amelynek 250. pontban lévő párja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást.
Először az ajánlás 104. és a hozzá kapcsolódó 162. pontot teszem fel szavazásra. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 226 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(17.50)
Most a 103. pontban levő indítványt teszem fel szavazásra. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 230 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Fodor Sándor javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 161. pontja szerint. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 110 igen szavazattal, 187 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 111., 113., 115., 119., 121., 355., 362., 364., 367., 372., 378., 381., 385., 394., 406. és 631. összefüggő módosító javaslatokban az oktatási bizottság a nevelési és oktatási intézményekben a minőségi munkavégzésért járó keresetkiegészítésre terjeszt elő indítványt. Ebben a keresetkiegészítésre 2 milliárd 597,7 millió forintot javasol.
Az önkormányzati bizottság a 356., 359., 366., 369., 374., 375., 383., 387., 393. és 405. pontjaiban ennél kisebb összegű keresetkiegészítést kezdeményez. Ehhez a javaslathoz tartozott a 632. pont is, amelyet azonban a bizottság visszavont.
Az önkormányzati bizottság indítványát az előterjesztő és a költségvetési bizottság támogatja, de az SZDSZ-képviselőcsoport külön szavazást kért róla annak érdekében, hogy az oktatási bizottság indítványáról szavazni lehessen.
Először az oktatási bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a 111. ponttal, és az imént ismertetett javaslatsor szerint. A javaslatokat a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 301 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett elfogadta. (Szórványos taps. - Közbeszólások.)
A 118. pontban Csige József a törvényjavaslat 57. §-a (9) bekezdésének módosításával a normatív hozzájárulás meghatározásakor alkalmazandó szabályt kívánja módosítani. Az oktatási bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen szavazattal, 158 nem ellenében, 36 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 122., 123. és a 124. pontokban Szabó Imre és Benkő András a törvényjavaslat 57. §-ának kiegészítését kezdeményezi. Ebben a közalkalmazottakról szóló törvény egyes rendelkezései helyébe kívánnak újakat. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 239 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 131. pontban Hidasi Rezső a törvényjavaslat 62. §-a (2) bekezdésének módosításával azt indítványozza, hogy a befizetett felügyeleti díj 50 százalékát az Ipari Minisztérium 30 napon belül utalja át a Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet részére. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 15 igen szavazattal, 288 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 135. pontban Bedő Tibor és képviselőtársai a törvényjavaslat 65. §-ának módosításával a közbeszerzési törvény módosítására irányuló rendelkezést kívánják megváltoztatni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 274 nem ellenében, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 144. és a 145. pontok azonos tartalmú módosítást javasolnak a törvényjavaslat 67. §-ának (1) bekezdésében. A 145. ponthoz azonban kapcsolódik a 652. pont, amely bevételi előirányzatot módosít. A 144. és 145. pontok alternatívája a 146. pontban levő javaslat.
Először az ajánlás 145. pontját és a hozzá kapcsolódó 652. pontot teszem fel szavazásra, amelyet a költségvetési bizottság támogat, a többi bizottság viszont nem. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 76 igen szavazattal, 222 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 144. pontban levő javaslatot teszem fel szavazásra, amelyet egyik bizottság sem támogat. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 255 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 146. pontot teszem fel szavazásra, amelyet a mezőgazdasági bizottság támogat, a többi bizottság viszont nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 216 nem ellenében, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 150. pontban Torgyán József a törvényjavaslat 68. §-ának kiegészítésével az MNB-ről szóló törvény megváltoztatását kezdeményezi. A rendelkezés a devizakülföldinek tekintendő gazdasági társaságokban levő részesedések elidegenítésének szabályairól szól. Frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 228 nem ellenében, 38 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 155., 156., 157. és 159. pontokban Orosz Sándor a törvényjavaslat 71. §-a (1), (2) és (3) bekezdéseinek módosításával az elemi csapások esetén követendő eljárás szabályait a halastóra is kiterjeszti. A javaslatsor mellett is elfogadható az ajánlás 158. pontja, ugyanakkor magában foglalja a 160. pontot.
(18.00)
A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 197 nem ellenében, 32 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 158. pontban a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 71. § (4) bekezdésében az elemi kár meghatározását tartalmazó rendelkezést kívánja megváltoztatni. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 204 igen szavazattal, 85 nem ellenében, 27 tartózkodás mellett elfogadta.
A 160. pontban Varga József a törvényjavaslat 71. § (4) bekezdése módosításával az elemi kár meghatározását tartalmazó rendelkezés számadatain kíván változtatni. A költségvetési bizottság támogatja, a mezőgazdasági bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 237 igen szavazattal, 70 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett elfogadta.
A 170. pontban Kaszás Tibor és Jauernik István a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánják kiegészíteni, amely a tűzvédelemről és a tűzoltóságról szóló törvény módosítását tartalmazza. Az önkormányzati bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 181 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 175., 332., 340. és 343. pontokban Bakonyi Tibor és Páva Zoltán két közalapítvány bevételi forrásait kívánják meghatározni. A költségvetési bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 132 igen szavazattal, 170 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 201. pontban a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 74. § (28) bekezdése módosításával az államháztartási törvény 102. § (4) bekezdése módosítását indítványozza. A javaslatot a bizottságok támogatják. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 153 nem ellenében, 38 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 206. pontban Horn Gábor a törvényjavaslat 75. §-ának kiegészítésével a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben az úgynevezett "várakozási időket" kívánja megváltoztatni. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 116 igen szavazattal, 169 nem ellenében, 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 216. és a 658. pontokban Gaál Gyula és Veres János a Nemzeti Kulturális Alapból finanszírozható kiadások körét bővítik. Az alkotmányügyi és a kulturális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen szavazattal, 134 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett elfogadta.
A 234. pontban a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 77. §-ában a hatályon kívül helyező rendelkezés kiegészítését kezdeményezi. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 135 igen szavazattal, 173 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 239. pontjában Varga József a törvényjavaslat 78. §-a kiegészítését kezdeményezi. Ebben a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálatról szóló törvény módosítását terjeszti elő. Frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 206 igen szavazattal, 92 nem ellenében, 19 tartózkodás mellett elfogadta.
A 245. pontban a mezőgazdasági bizottság a 79. § (1) bekezdése kiegészítését kezdeményezi, amely további kormányfelhatalmazást tartalmaz. A költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 88 igen szavazattal, 217 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 282. és 298. pontokban Gulyás József és Götzinger István a Belügyminisztérium kiadási előirányzatainak körében a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság előirányzatát kívánja növelni az Országos Rendőr-Főkapitányság működési költségvetésének csökkentésével. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 106 igen szavazattal, 186 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 283., 285., 308., 522., 547. pontokban Molnár Gyula a Központi Bűnüldözési Igazgatóság működési költségvetésének előirányzatával kapcsolatosan terjeszt elő indítványt. Frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 191 igen szavazattal, 107 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett elfogadta.
A 317., 319. és a 323. pontokban Juhász Ferenc a katasztrófavédelmi program támogatására 50 millió forintos előirányzatot javasol fejezeten belüli elvonásokkal. A javaslatot a költségvetési és a honvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 230 igen szavazattal, 77 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett elfogadta.
(18.10)
A 396., 404., 633. pontokban a költségvetési bizottság a címzett és céltámogatások előirányzatának csökkentésével a fővárosi József Attila Gimnázium új helyen történő kialakításához kíván előirányzatot biztosítani. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 243 igen szavazattal, 45 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett elfogadta.
A 416., 421. és az 588. pontokban a mezőgazdasági bizottság az erdészeti szakközépiskolák kiegészítő támogatására 34,4 millió forintot javasol normatívával. A költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 163 nem ellenében, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 417. és a 423. pontokban Lakatos András a Földművelésügyi Minisztérium kiadási előirányzatai körében az Agrárkamara gazdajegyzői hálózatának támogatására 80 millió forintos előirányzatot javasol az agrártermelés költségeit csökkentő támogatás terhére. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 259 igen szavazattal, 48 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett elfogadta.
A 424., 425. és 426. pontokban Torgyán József a Honvédelmi Minisztérium kiadási előirányzatai körében a légvédelmirakéta-beszerzés előirányzatának elvonásával, a szárazföldi csapatok, valamint a repülő- és légvédelmi csapatok működési költségvetését kívánja megemelni. Frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 227 nem ellenében, 42 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 427. és a 428. pontokban Gyuricza Béla és Póda Jenő az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc 150. évfordulója megünneplésének támogatására a Budapesti Honvéd Sportegyesület előirányzatának terhére javasolnak 40 millió forintos változást. A honvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 184 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 467., 470., 471., 473., 476., 477., 478., 486. pontokban Vancsik Zoltán a királyi városok rekonstrukciójára szánt előirányzatot megemeli, és azt felosztva az egyes célokhoz rendeli. Frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 93 igen szavazattal, 142 nem ellenében, 70 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 482. és 496. pontokban Birta Sándor és Wekler Ferenc az egyházi közoktatási intézmények előirányzatából az önkormányzati közoktatási intézmények támogatására az önkormányzati közoktatási intézmények támogatására javasolnak 3 milliárd forintot. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 225 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 492. és a hozzá kapcsolódó 494. pont helyett a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjaiban a kulturális bizottság a kulturális szaktörvényekből adódó feladatok terhére a Szakszervezeti és Munkahelyi Művelődési Intézmények Egyesületének önigazgató szakmai szervezetei számára javasolnak 20 millió forintos előirányzat-emelést. A költségvetési bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 232 igen szavazattal, 65 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett elfogadta.
Az 500. és az 502. pontokban Béki Gabriella és képviselőtársai a Peter Cerny Alapítványt 5 millió forinttal kívánják támogatni a Nemzeti Üdülési Alapítvány terhére.
A javaslatot a bizottságok nem támogatják. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 136 igen szavazattal, 157 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 501. és 504. pontokban Béki Gabriella és képviselőtársai a Külföldön Élő Magyarok Ellátását Segítő Alapítványt 20 millió forinttal javasolják támogatni a Nemzeti Üdülési Alapítvány terhére. Az emberi jogi és a szociális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 148 igen szavazattal, 149 nem ellenében, 19 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 503. és 507. pontokban a Nemzeti Üdülési Alapítvány terhére Béki Gabriella és képviselőtársai a Rákbetegek Országos Szervezetét kívánják 45 millió forinttal támogatni. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 226 igen szavazattal, 61 nem ellenében, 26 tartózkodás mellett elfogadta.
Az 505. és 506. pontokban Béki Gabriella és képviselőtársai az Értelmi Fogyatékosok Országos Érdekvédelmi Szövetségének további 15 millió forintos támogatást javasolnak a Nemzeti Üdülési Alapítvány terhére. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 185 igen szavazattal, 107 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett elfogadta.
(18.20)
A 628. pontban Bedő Tibor és képviselőtársai az 5. számú melléklet húsz kiemelt előirányzata igénybevételének feltételeivel kapcsolatos rendelkezést kívánják módosítani. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslat 88 igen szavazattal, 207 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs ilyen jelzés.)
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit