DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Töretlen gyakorlata a Háznak most már két esztendeje, az új Házszabály hatálybalépése óta, hogy a felszólalás rendje kettéválik. Először az írásban előre jelentkezett felszólalók kapnak szót, és ha véget ér ezeknek a felszólalása, akkor kerül sor azoknak a képviselőknek a felszólalására, akik a tárgyalás közben gombnyomással jelzik felszólalási igényüket. Még az is egy külsődleges formája a különbségtételnek, hogy az írásban előre felszólalási szándékukat bejelentettek a pulpitusról, míg a többi felszólaló pedig a helyéről teszi meg felszólalását.
Úgy gondolom, hogy adott esetben az írásban előre jelentkező felszólalók jegyzéke nyilvánvalóan tisztázható, az nyilvánvalóan a tárgyalás megkezdéséig leadott névsort jelenti. Itt egyértelműen olyan ismereteink vannak, hogy az előző napirendi pont befejezéséig a leadott listán Kristóf képviselő úr neve nem szerepelt, tehát ilyen formában házszabály- és gyakorlatsértő lenne most a sorrenden önkényesen változtatni, és neki szót adni. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit