ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Még Fritz Péter képviselő úr kért szót, és még Demeter Ervin úr is szót kap. Arra kérem önöket, most azt a vitát, miszerint a benyújtott módosító javaslatok házszabályszerűek vagy sem, kérem, ne folytassuk le, mert magamnak is vannak kétségeim afelől, hogy ilyen tartalommal vizsgálóbizottság jelentéséhez lehet-e módosító indítványt benyújtani. Hiszen egyértelműen fogalmaz a Házszabály, miszerint, ha a bizottság feladatához tartozott, akkor javaslatot tehet a szükséges intézkedésekre. Tehát az országgyűlési határozati javaslat a Házszabály rendelkezései szerint tulajdonképpen csak azokra a szükséges intézkedésekre terjedhet ki, ami következik a bizottság feladatából, nem a bizottság jelentéséből.
De amennyiben ez a kérdés vitára szorul, akkor a plenáris ülés alkalmatlan ennek a tisztázására. Tehát mindenképpen az alkotmányügyi bizottságnak kell ezt a kérdést tisztázni, és ezt a kérdést magam is megfogalmazom, de javaslom még a frakcióknak is, hogy fogalmazzák meg: az alkotmányügyi bizottság tisztázza, hogy ilyen értelmű módosító javaslatokat lehet-e a jelentéshez csatolni. Mondom, nekem ebben - az én értelmezésem szerint - kétségeim vannak. Ezért arra kérem önöket, hogy ennek a tisztázását bízzuk az alkotmányügyi bizottságra.
Akkor most megadom a szót Fritz Péter képviselő úrnak, Magyar Szocialista Párt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit