KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Elnök Úr! Higgadt felszólalás után nagyon nehéz visszatérni az őrülethez, ezért szokás a parlamentben az, hogy az egy témakörhöz tartozó felszólalásokra egymás után adnak lehetőséget.
Hegedűs Lóránt képviselőtársam a szélsőséges retorikából jól ismert kifejezéssel járta körül a magyarországi zsidóságot - azaz zsidózott. Amennyiben nem jól értettem, szíveskedjék megcáfolni, és szíveskedjék megmondani, hogy mire gondolt, még akkor is, ha kiváló magyarok gyenge pillanataira hivatkozott.
Az etnikai alapú bűnözésről nem kívánok most beszélni, hiszen ez két percbe nem férne bele; de a kollektív felelősségről igen, hiszen ön hitet tett amellett, hogy létezik kollektív bűnösség. Ön Radnótira hivatkozott, aki valóban azt mondta, hogy "Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép/", hozzátette: "s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép." S leginkább abban vétkeznénk, ha mi, képviselők úgy lennénk vétkesek, hogy cinkosok lennénk a némaságban.
Gondoljon arra, hogy a kollektív bűnösség a határon túli nacionalisták fő fegyvere a magyarokkal szemben, és gondoljon arra, hogyha a kollektív bűnösség fogalmával fegyvert ad, akkor ennek a fegyvernek magyar áldozatai is lehetnek. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit