DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Az érdeklődést nagyon köszönöm, az aggályokat megértem. Egy olyan folyamatról van szó, amely elindult a kormányprogram vitájával, a kormányprogram lezárása után a feladatok deklaráltak. A minisztérium feladata hosszabb ívű, mert az egészségügy egy generációs kérdés, és a szabályok, rendszerek kialakítása erre szolgál.
Amiről ma vitatkozunk, az nem az, hogy hogyan lesz a következő lépés, hanem az, hogy egy tisztázatlan helyzetet tárt fel a települési önkormányzatok rendszere is, és október közepén azzal zárta le az egyéves egyeztetést és azt, amit Toller úr idézett mint egy törvényszöveget, paragrafusrendszert, hogy nem tud továbblépni, mert az egész alapellátás kérdése, privatizációs kérdése kettős kérdés: egy tárgyi, vagyoni rész és egy immateriális rész. És ezzel az anyagtalan, tulajdonképpen a gyakorlatot leíró résszel nem tud mit kezdeni, mert a magyar jogrendben ez nincs meghatározva. Ekkor kellett a tárcának jogászokkal, alkotmányjogászokkal, ehhez értő jogászokkal leülnie - nem egyeztetni - keletkeztetni egy jogot. Nem szól másról ez a 4 paragrafus, mint arról, hogy ezt leírja.
A hosszúságát lehet vitatni. Én azt szeretném elmondani a joghoz értőknek (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogy a páciensjogosítványokat összesen egy oldalon írja le az angol törvényi rendszer, amelyet nem lehet nagyon elmaradottnak tekinteni (Az elnök jelzi az idő leteltét.), ugyanezt mi csak nagyon hosszan tudjuk. (Taps az FKGP soraiban.)
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit