DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt gondolom, a bizottsági vélemények is és az ügyrendi vita is valóban arról győzhettek meg bennünket és mindenkit, aki kívülről lát bennünket, legyenek azok érdekeltek, vagy legyenek azok csupán a parlamentre általában figyelő televíziónézők és rádióhallgatók, hogy ez a javaslat tulajdonképpen előkészítetlen.
Előkészítetlen abból a szempontból, hogy nem tudtuk megismerni azokat a rendeleteket, amelyek a lényeget tartalmazzák, és amely rendeletek tudomásom szerint itt vannak valahol; lehet, hogy itt van a miniszter úrnál jó néhány rendelettervezet. Én azt gondolom, annak semmi akadálya nem lenne, hogy ezeket lesokszorosítsuk itt a Házban, szétosszuk a képviselők között, és így mód lenne legalább menet közben tanulmányozni ezeket, hogy miről van szó.
A másik az, hogy én változatlanul indokoltnak tartom a javaslat tárgyalásának felfüggesztését, hiszen itt már többen utaltak rá, hogy elindult a háttérben egy közös gondolkodás, elindult egy hatpárti tárgyalás, amely hatpárti tárgyalás valóban arról szólt, hogy hogyan lehet kellő garanciákkal, kellő felkészülési idővel, esetleg jobb anyagi megalapozással egy valóban reformértékű privatizációt előkészíteni. Ebben a folyamatban az ellenzék, ideértve a Szocialista Pártot is, partner lenne. Azonban egy ilyen ultimátumszerű tárgyalás árnyékában nagyon nehéz a dolgunk, nem tudjuk, hogy valójában most miről tárgyalunk, az éppen benyújtott, asztalon fekvő, módosító javaslatokkal tulajdonképpen már szétbombázott törvényről, vagy pedig az eredeti 4 paragrafusról. Ezért változatlanul az a véleményünk, hogy célszerű lenne ezt a vitát most felfüggeszteni.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit