ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Képviselő úr, a parlament tekintélyének megfelelően próbáljon reagálni, mivel itt most hat frakció kifejtette egy ügyrendi kérdésről az álláspontját, arra kérem akkor, ilyen stílusban tessék válaszolni az elnök kérdésére: jelen esetben tehát akkor ön egy új ügyrendi javaslatot tesz? Erre van mód természetesen a Házszabály szerint, de még egyszer mondom, ezt az ügyrendi kérdést lezárom, és felteszem szavazásra. Ezért megkérem a tisztelt Országgyűlést, hogy aki egyetért Wekler Ferenc és Béki Gabriella, sőt Toller László képviselő úrnak is hasonló témájú ügyrendi javaslatával, hogy az önálló orvosi tevékenységről szóló törvényjavaslat általános vitáját halassza el, pontosabban a bizottsági előadók felszólalása után ne kezdjék el a frakciók álláspontjukat ismertetni, aki egyetért ezzel az ellenzéki állásponttal, hogy halasszák el az általános vitát, az tegye fel a kezét. (Szavazás.) Látható kisebbség. Ezért folytatjuk.
(11.00)
Megkérdezem Kuncze Gábor frakcióvezető urat: más témában kíván ügyrendi javaslatot tenni? Keller László képviselő úr gombnyomásra tett javaslatot. Kérem a tisztelt képviselő urakat, hogy foglalják el a helyüket. Czoma Kálmán képviselő úr is és mindenki foglalja el a helyét. Gépi szavazással erősítsék meg a szavazást. Aki egyetért azzal, hogy az önálló orvosi tevékenységről szóló törvényjavaslat általános vitáját halasszuk el, az az "igen" gombot, aki nem ért egyet, az a "nem" gombot nyomja meg. Természetesen tartózkodni is lehet. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
20 igen, 35 nem szavazat volt, tehát az általános vitát folytatjuk. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! Most a bizottsági előadók felszólalásai következnek... (Kuncze Gábor kér szót.) Tisztelt Képviselő Úr! A Házszabály 43. §-ának a (2) bekezdése a következőt mondja - kérem, figyeljenek tisztelt országgyűlési képviselők, hátha máskor is lesz ilyenben részünk -: "Ha az Országgyűlés nem határozatképes - mint ahogy megállapítottuk, hogy nem az -, az elnök megkísérli a határozatképesség helyreállítását." Erre természetesen nincs remény, mert ötven-hatvan képviselő van jelen. "Amennyiben ez nem lehetséges - márpedig úgy ítélem meg, hogy nem lehetséges -, az elnök megállapítja a hiányzó képviselők névsorát - ez meg fog történni, s most a lényeg: -, a napirendi pont tárgyában a határozathozatalt elhalasztja és a bejelentés nélkül távollévők jegyzékét a napirendben előre feltüntetett határozathozatal esetén az Országgyűlés legközelebbi ülésén közzéteszi." Mivel ez a napirend tárgyát nem érintette, nem tartalmi, hanem ügyrendi formai kérdést érintett, ezért folytatjuk tovább az általános vitát.
Tisztelt Országgyűlés! Most a bizottsági előadók felszólalásai... (Kuncze Gábor kér szót.) Képviselő Úr! Tisztázzuk. Újabb, más tárgyú ügyrendi indítványa van? Tessék, képviselő úr!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit