ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Köszönöm, képviselő úr. Engedje meg, hogy felolvassam a november 25-ei házbizottsági szó szerinti jegyzőkönyvet, amelynek ülésén ön is részt vett. Én nem, mert sajnos külföldön tartózkodtam. A Ház elnöke, Áder János elnök úr a következőt mondta az önálló orvosi tevékenységről szóló törvényjavaslattal kapcsolatban: "Felmerült észrevételként - részben Wekler Ferenc javaslatként is ezt megfogalmazta -, hogy amennyiben készen vannak a végrehajtási tervezetek, ha van olyan - csak a praxistémáról beszéltünk idáig, de a többinél is előfordulhat -, hogy végrehajtási rendeletekre van szükség, ha ezek ismertek és már készen vannak, akkor ezek legyenek megismerhetők legalább a bizottsági tárgyalás során." Ez elhangzott javaslatként. A Házelnök úr kérte: "Kérem, hogy a kormány, ha módjában áll, teljesítse ezt a kérést, s ilyen módon mindazokra a kérdésekre, amelyek itt szóban elhangzottak, talán azok az írásművek, amelyek már elkészültek vagy készülőben vannak, választ adnak." Ahogy ön állítja, nem tette a plenáris tárgyává, hanem a bizottsági tárgyalásról van szó. Elhangzott, hogy a bizottsági ülésen tárgyalták ezeket a kérdéseket. Nagyon sok törvényjavaslatnál a teljes körű véleménynyilvánítás szinte képtelenség, akkor soha nem tudna működni a parlament.
Kuncze képviselő úr, ön azt kérte, hogy a házbizottságban elhangzottakat ismertessem. Ez megtörtént. Ön az ügyrendi javaslatában most még mire tesz javaslatot? Ügyrendi javaslatának a lényege, hogy az Országgyűlés halassza el az általános vitát? Szeretném, hogyha megfogalmazná az ügyrendi javaslatát. Tessék, Kuncze Gábor képviselő úrnak adom meg a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit