KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Ön már megint nem figyelt. Megjegyzem, hogy Wekler képviselő úrnál sem, mert ő nem az általános vita elhalasztását javasolta, hanem csak a felfüggesztését addig, amíg meg nem kapjuk az anyagokat, s ez egyébként nem lett volna ellentétes az elfogadott napirenddel, de nem baj.
Én pedig azt mondtam, hogy vitassuk meg a házbizottság ülésén most, hogy hogyan alakulhatott ki ez a helyzet, ilyen alapon hogy tudnak a képviselők megfelelő, megalapozott vitát folytatni és döntést hozni, hiszen amióta a házbizottság ülése volt, lehet, hogy azóta nem volt bizottsági ülés, de hatpárti egyeztetésre ezzel szemben volt elképzelés. Ott is meg lehetett felelni az Országgyűlés elnöke elvárásának. Azt gondolom, hogy ilyen körülmények között nagyon nehezen folytatható a megalapozott vita.
A miniszter úr azt mondta, hogy rendelkezésre állnak már a végrehajtási utasítások. Ezt el kell hogy higgyük neki egyrészt, mert nagyon szavahihető embernek ismertük meg, másrészt azért is, mert ha január elsejével életbe akarjuk léptetni ezt a törvényt, akkor ahhoz a végrehajtási utasításoknak rendelkezésre kell állniuk, s a minisztérium nagyon felkészült apparátusának szakmai teljesítményét ismerve sem gondolom azt, hogy ezt a hátra lévő egy hónapban fogják összelapátolni. Tehát az utasítások megvannak, ezeket ki kellene osztani a frakcióknak egy-egy példányban, s a Wekler Ferenc által említett akadály máris elhárulna, s folytatódhatna tovább a törvényjavaslat megvitatása.
(11.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit