DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálom, hogy a javaslat inkább derültséget váltott ki önökből, mint a problémával való valós szembenézést.
Egy kis baranyai faluban hétfőnként reggeltől délig reggeliztetnek, mert a gyerekek, akik hétfőn elmennek az óvodába, hétvégén nem ettek rendesen. Az étkezést biztosító vállalkozóval is úgy állapodnak meg ilyenkor, hogy ezen a napon nagyobb mennyiséget hoz az óvodába. És mindeközben Simicska Lajos, Garancsi István, Mészáros Lőrinc milliárdokat visz ki a cégeiből osztalékként, azokat a milliárdokat, amelyeket valamilyen közbeszerzésen uniós pénzből önkormányzati vagy állami megrendelésből ők kaptak. És mindeközben, amíg ez zajlik az óvodákban az ország szegényebb tájain, addig ők ezeket a pénzeket elviszik, és fideszes képviselők emellett luxuslakásokban laknak.
Kérem, fontolják meg döntésükkor, hogy a parlament nézzen ezzel szembe, tűzze napirendre, és legyen igazságos, arányos a magyar közteherviselés minden magyar ember számára, akár a külföldiekkel összehasonlítva; ha ők nagyobb mértéket vállalnak, vállaljanak a magyar oligarchák, a magyar fideszes nagyvállalkozók is. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit