DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 14.Bpk.1834/2015/8. számú átiratában indítványozta dr. Tóth Bertalan országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt a MET Magyarország Zrt. által képviselői útján tett feljelentés alapján.
A feljelentésben foglaltak szerint: a MET Magyarország Zrt. képviselői 2015. augusztus 7. napján azért tettek feljelentést, mert a Magyar Szocialista Párt weboldalán 2015. június 19. napján megjelent az úgynevezett MET-ügy. A feljelentésben foglaltak szerint a cikk, valamint a sajtótájékoztatón elhangzottak becsület csorbítására alkalmas módon azt állítják a MET Zrt.-ről, hogy részese, illetve tudomása lenne a hivatkozott gázlopásoknak. A MET Zrt. soha nem vett részt semmiféle gázlopásban, semmilyen ilyen irányú információval nem rendelkezik, működése során a hatályos jogszabályok betartásával járt el - tartalmazza a feljelentés.
A Mentelmi bizottság az ügyet 2016. március 7-i ülésén tárgyalta. Az ülésen megjelent dr. Tóth Bertalan képviselő elmondta, hogy a cikk, illetve a sajtótájékoztató megtartása előtt több alkalommal is adatigénylési eljárásokat folytatott, illetve véleményeket szerzett be, és ezekre alapozta állításait, képviselői tevékenységét végezte, a feljelentést megalapozatlannak tartja.
A magánvádas ügyekben követett, mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlat alapján megvizsgálta a Mentelmi bizottság az ügyet, 4 igen és 2 nem szavazattal azt javasolja a Mentelmi bizottság az Országgyűlésnek, hogy dr. Tóth Bertalan országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a KDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit