VIII. köt. Hieronymi Károly. Az állami közmunkaügyek igazgatásáról. – Szarvasy György. A taraczhíd alapozása. – A fővárosi közmun…

Full text search

VIII. köt. Hieronymi Károly. Az állami közmunkaügyek igazgatásáról. – Szarvasy György. A taraczhíd alapozása. – A fővárosi közmunkatanács műszaki osztályának igazgatója által a főváros csatornázására nézve készített javaslat feletti véleményadásra az egylet részéről kiküldött bizottság jelentése. – Fekete Zsigmond. Észrevételek a javaslatba hozott bánsági vízszabályozások tervezetére. Felelet Képessy József ur válaszára. – Pivány Ignácz. A mozdony-léghajózásról. – Éltető Elek. Az építési anyag szállítása. – Az uj mértékrendszer. – A koppenhágai Keresztély kikötő felett épített uj híd. – Zsilla Vilmos. A vasút-felszerkezeti tárgyak az 1873. bécsi közkiállításon. – Maurer Vilmos. Az összetett tartók szerkesztésének erőműtani alapelveiről. – Kunváry Fülöp. Az Amsterdam-éjszaktengeri csatorna és az amsterdami part- és vasúti újabb építkezések. – Schober Albert. A fogaskerék rendszer alkalmazásáról a munkács-styryi vasútnál. – U. a. A lupkowi alagút. – Képessy József. Válasz Fekete Zsigmond urnak. – Herczog Ödön. A selmeczi bányavasút. – Hermann Emil. A telített vízgőznek állapotbeli változásai. – Czekelius Aurél. Az építési kövek szilárdsági viszonyairól. – Balogh Mihály. A badeni nagyherczegség közlekedési eszközei. – Linczboth Ignácz. A fiumei kikötői munkálatok. – E. B. Megjegyzések a keskenyvágányú vasútak ellen intézett támadásokra. – Horváth S. Miként építsük vasútainkat? – U. a. Egy délamerikai vasút a Kordillerákon. – U. a. A falvakolatok tartósságáról. – U. a. Munkálatok Angliában. – E. B. A Missisippi-híd St.-Louisban. – Erdey B. A közúti és vasúti árszabás összehasonlítása. – U. a. Adalék a keskenyvágányú vasút előnyös sajátságaihoz. – U. a. A helyi érdekű olcsó vasútak jövőbeli forgalmának tanulmányozása és a várható jövedelem meghatározása. – Münczberger Máté. Bevert czölöpök eltávolítása dynamittal. – Éltető Elek. A Tavaux-Pontsericourti keskenyvágányú vasút. – Árkay J. A teherszállítás költsége az amerikai vaspályákon. – Schober Antal. A földtan és a vasútépítészet. – Vegyesek.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit