IX. köt. Catry S. A fogaskerekű vasútakról általában és a Riggenbach rendszere szerint Budapest mellett a Svábhegyen épült vasút …

Full text search

IX. köt. Catry S. A fogaskerekű vasútakról általában és a Riggenbach rendszere szerint Budapest mellett a Svábhegyen épült vasút ismertetése. – Klimm Mihály. Uj kikötők Hamburgban. – Seefehlner Gyula. A budapesti összekötő vasút dunahídjának vasszerkezete. – Szabó Gyula. A vasútüzlet önköltségeinek előzetes meghatározása. – Képessy József. Végszó a Béga-csatorna átalakítása ügyében. – Ney Béla. A budapesti fővámpalota. – Glück Bernát. A vasgyártásról. – Speidl Bódog. Pohl Ottó uj szerkezetű vasúti kitérője. – Bodoky Lajos. Az alföldi folyók szabályozására nézve ajánlott különböző módozatokról. – Éltető Elek. A kőfúrógépek a bécsi közkiállításon. – Az útak hengerezése. – Herrich Károly. Emlékbeszéd Reitter Ferencz felett. – K. Tóth Mihály. Az alagútakról általában és az alagútfalazat eltorzításának okairól. – Platzer Antal. Michel Angelo Bounarotti mint építész és mérnök. – Horváth Farkas. A szobafűtés elmélete. – Settel Jakab. A Prochaska-féle szab. cserépkályha. – Ullrich Antal. A Reschitza-Szekuli keskenyvágányu vasút leírása. – Wagner Fr. Károly. A sinkapocs-csavarok megerősítésének új módja. – Gulácsy Béla. A Gotthard-alagút munkálatai. – Horváth Samu. A „Fairlie”-mozdonyok munkaképessége. – U. a. Wagner dalszínháza Bayreuthban. – U. a. Mit tanulhatunk az Erie-csatornától? – Éltető Elek. A körív hosszának gyakorlati képlete. – Gonda Béla. A hígoszlopok orrainak alakjáról. – U. a. A források, folyók és folyamatok vizének folytonos csökkenéséről. – U. a. A délamerikai nagyobb folyamokon tett újabb hydraulikai kutatásokról. – Hegedüs Károly. Tüzelés nélkül működő mozdony. – U. a. Az utasok és vonatszemélyzet érintkezhetésére szolgáló jelzőkészülék a vasútakon. – Arkai J. A vasútépítményi műtárgyak megnevezése. – Robicsek S. Mérőkerekek és curveo-méterekről. – Horváth Lajos. A Victoria-híd monografiája.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit